Η μαρμελαδού

Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Μητσιάλη

Εικονογράφηση: Βάσω Ψαράκη

Εκδόσεις: Πατάκη

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: +3, 5+

 

Η Νίνα είναι ένα κορίτσι που αγαπάει πολύ το δάσος και τους καρπούς του. Έχει μάθει από τη γιαγιά της να τους ξεχωρίζει και να ξέρει πότε είναι η κατάλληλη εποχή για να τους μαζέψει και να φτιάξει μαρμελάδες. Τα βράδια με πανσέληνο η Νίνα τριγυρνά και μαζεύει στο πανέρι της λογιών λογιών φρούτα. Με τον καιρό, η φήμη για τις πεντανόστιμες μαρμελάδες της φτάνουν ως το παλάτι, εκεί που μένει ένας βασιλιάς, κατσουφιασμένος και αμίλητος, που γίνεται ο φόβος και ο τρόμος των υπηρετών και του λαού του. Συμπεριφέρεται σε όλους άδικα, μιλάει οργισμένα, είναι μόνος, θυμωμένος και ανικανοποίητος. Μόνο όταν θα δοκιμάσει τις μαρμελάδες της Νίνας κάτι μέσα του θα αλλάξει. Γιατί αυτές οι μαρμελάδες έχουν κάτι μαγικό…

Το βιβλίο Η Μαρμελαδού έχει κι αυτό κάτι μαγικό. Ο λόγος της Αλεξάνδρας Μητσιάλη είναι πλούσιος και δημιουργεί αβίαστα εικόνες και μυρωδιές που ζωντανεύουν χάρη στην ανάγνωση. Το δωμάτιο γεμίζει με μεθυστικά αρώματα φρούτων, ζεστές μυρωδιές που σκαρφαλώνουν από τα ρουθούνια, τρυπώνουν στο μυαλό και δημιουργούν με βοηθό τη φαντασία μας εικόνες γεμάτες από τα χρώματα της εικονογράφησης της Βάσως Ψαράκη. Με λίγα λόγια, η Μαρμελαδού θα σας μαγέψει, όπως μάγεψε κι εμάς.

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.