Η μαρμελαδού

Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Μητσιάλη

Εικονογράφηση: Βάσω Ψαράκη

Εκδόσεις: Πατάκη

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: +3, 5+

 

Η Νίνα είναι ένα κορίτσι που αγαπάει πολύ το δάσος και τους καρπούς του. Έχει μάθει από τη γιαγιά της να τους ξεχωρίζει και να ξέρει πότε είναι η κατάλληλη εποχή για να τους μαζέψει και να φτιάξει μαρμελάδες. Τα βράδια με πανσέληνο η Νίνα τριγυρνά και μαζεύει στο πανέρι της λογιών λογιών φρούτα. Με τον καιρό, η φήμη για τις πεντανόστιμες μαρμελάδες της φτάνουν ως το παλάτι, εκεί που μένει ένας βασιλιάς, κατσουφιασμένος και αμίλητος, που γίνεται ο φόβος και ο τρόμος των υπηρετών και του λαού του. Συμπεριφέρεται σε όλους άδικα, μιλάει οργισμένα, είναι μόνος, θυμωμένος και ανικανοποίητος. Μόνο όταν θα δοκιμάσει τις μαρμελάδες της Νίνας κάτι μέσα του θα αλλάξει. Γιατί αυτές οι μαρμελάδες έχουν κάτι μαγικό…

Το βιβλίο Η Μαρμελαδού έχει κι αυτό κάτι μαγικό. Ο λόγος της Αλεξάνδρας Μητσιάλη είναι πλούσιος και δημιουργεί αβίαστα εικόνες και μυρωδιές που ζωντανεύουν χάρη στην ανάγνωση. Το δωμάτιο γεμίζει με μεθυστικά αρώματα φρούτων, ζεστές μυρωδιές που σκαρφαλώνουν από τα ρουθούνια, τρυπώνουν στο μυαλό και δημιουργούν με βοηθό τη φαντασία μας εικόνες γεμάτες από τα χρώματα της εικονογράφησης της Βάσως Ψαράκη. Με λίγα λόγια, η Μαρμελαδού θα σας μαγέψει, όπως μάγεψε κι εμάς.

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.