Η μαρμελαδού

Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Μητσιάλη

Εικονογράφηση: Βάσω Ψαράκη

Εκδόσεις: Πατάκη

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: +3, 5+

 

Η Νίνα είναι ένα κορίτσι που αγαπάει πολύ το δάσος και τους καρπούς του. Έχει μάθει από τη γιαγιά της να τους ξεχωρίζει και να ξέρει πότε είναι η κατάλληλη εποχή για να τους μαζέψει και να φτιάξει μαρμελάδες. Τα βράδια με πανσέληνο η Νίνα τριγυρνά και μαζεύει στο πανέρι της λογιών λογιών φρούτα. Με τον καιρό, η φήμη για τις πεντανόστιμες μαρμελάδες της φτάνουν ως το παλάτι, εκεί που μένει ένας βασιλιάς, κατσουφιασμένος και αμίλητος, που γίνεται ο φόβος και ο τρόμος των υπηρετών και του λαού του. Συμπεριφέρεται σε όλους άδικα, μιλάει οργισμένα, είναι μόνος, θυμωμένος και ανικανοποίητος. Μόνο όταν θα δοκιμάσει τις μαρμελάδες της Νίνας κάτι μέσα του θα αλλάξει. Γιατί αυτές οι μαρμελάδες έχουν κάτι μαγικό…

Το βιβλίο Η Μαρμελαδού έχει κι αυτό κάτι μαγικό. Ο λόγος της Αλεξάνδρας Μητσιάλη είναι πλούσιος και δημιουργεί αβίαστα εικόνες και μυρωδιές που ζωντανεύουν χάρη στην ανάγνωση. Το δωμάτιο γεμίζει με μεθυστικά αρώματα φρούτων, ζεστές μυρωδιές που σκαρφαλώνουν από τα ρουθούνια, τρυπώνουν στο μυαλό και δημιουργούν με βοηθό τη φαντασία μας εικόνες γεμάτες από τα χρώματα της εικονογράφησης της Βάσως Ψαράκη. Με λίγα λόγια, η Μαρμελαδού θα σας μαγέψει, όπως μάγεψε κι εμάς.

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Με τα φτερά τους ενωμένα

Η ιστορία του Κλεπέταν και της Μαλένα, η ιστορία δύο λευκοπελαργών, μας χαρίζει απλόχερα – όπως έτσι κι αλλιώς κάνει

Ένα γράμμα

Μια τρυφερή ιστορία για τη μεταμορφωτική δύναμη του «Σ’ αγαπώ», τρυφερές καληνύχτες και πολλές συζητήσεις με μικρά παιδιά.