Η μάσκα του Βασιλιά

Οι περιπέτειες του Ήπιου Θερμοκήπιου Ι: Η μάσκα του Βασιλιά 9786180113808

Συγγραφέας: Χρήστος Δημόπουλος

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Σειρά: Μικρή Πυξίδα

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 9+

 

Οταν άρχισα να ξεφυλλίζω το βιβλίο του Χρήστου Δημόπουλου, το πρώτο που μου έκανε εντύπωση ήταν η εικονογράφιση της Σάντρας Ελευθερίου. Ολη ασπρόμαυρη, σαν ζωγραφισμένα τα πάντα με μολύβι και συνδυασμένα με φωτογραφίες, δείχνει μια πιό «ενήλικη» προσέγγιση στο θέμα της εικονογράφισης παιδικών βιβλίων, ίσως γιατί η συγκεκριμένη σειρά απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά (9+). Το δεύτερο που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν το όνομα του ήρωα: Ήπιος Θερμοκήπιος. Και οι φίλοι του, ο Λόγιος Λεξιλόγιος και ο Ίδιος Εγχειρίδιος.  Ολοι τους συνταξιούχοι καθηγητές! Και το τρίτο, όταν πια τελείωσα να το διαβάζω, ο σύγχρονος τρόπος γραφής του Χρ. Δημόπουλου, με τις πολλές αναφορές στα νέα μέσα τεχνολογίας, κάτι που ο ίδιος μου είπε πως είναι απόλυτα φυσιολογικό, μιας και απευθύνεται σε παιδιά που είναι μεγαλωμένα με αυτά (smartphones, tablets, κλπ).

Σε τι περιπέτειες μπλέκεται όμως ο ήρωας του βιβλίου; Ο Ηπιος Θερμοκήπιος δέχεται λίγο πριν τα Χριστούγεννα ένα τηλεφώνημα από την Αντιγόνη Δεληνοτιά, διευθύντρια του Μουσείου Μυθικών Αρχαιοτήτων, να φύγει για Μυκήνες και να λύσει το μυστήριο με την Μάσκα του Βασιλιά. Μαζί με τα εγγονάκια του, τον Ορέστη και την Αθηνά, θα βρεθούν ως το μακρινό Περού για να λύσουν το μυστήριο, ενώ στο κατόπι τους βρίσκεται κι ένας μοχθηρός τύπος από την Σκωτία…

Δράση, αγωνία, ανατροπές και μια γερή δόση πραγματικών ιστορικών γεγονότων συνθέτουν τη νέα σειρά βιβλίων με τις περιπέτειες του καθηγητή Ηπιου Θερμοκήπιου που εγκαινιάζει «Η Μάσκα του Βασιλιά».

 

*** ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ*** ΕΚΛΕΙΣΕ!

Η Κόκκινη Αλεπού και οι Εκδόσεις Ψυχογιός σας δίνουν την ευκαρία να κάνετε δικό σας το νέο βιβλίο του Χρήστου Δημόπουλου «Οι περιπέτειες του Ήπιου Θερμοκήπιου Ι: Η Μάσκα του Βασιλιά». Από τον διαγωνισμό θα αναδειχθούν ΔΥΟ νικητές.

Όροι του διαγωνισμού:

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να αφήσετε το σχόλιό σας και το ονοματεπώνυμό σας στα σχόλια παρακάτω.  

Ο διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα 22 Απριλίου 2016 και ολοκηρώνεται την Τετάρτη 27 Απριλίου 2016. Οι νικητές θα ανακοινωθούν την επόμενη μέρα και θα ενημερωθούν με e-mail.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πάρα πολλά γουρουνάκια και ένας μόνο λύκος

Αν σας αρέσουν τα παραμύθια, τότε σίγουρα θα προτιμάτε να μην τελειώνουν στο άψε σβήσε. Ένα παραμύθι θέλει αστείους ήρωες, ενδιαφέρον, λεπτομέρειες και σασπένς! Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του λύκου με τα τρία γουρουνάκια. Πόσες όμως παραλλαγές έχουμε ήδη διαβάσει και πόσες ακόμα μπορούμε να φανταστούμε;

Η Χόλι γεμίζει το κόκκινο σακίδιο

Η Χόλι είναι ένα μικρό πιγκουινάκι που μένει μαζί με τους γονείς και το υπόλοιπο σμήνος κάπου στον Νότιο Πόλο. Απολαμβάνει το παιχνίδι στο χιόνι, τα φρέσκα, λαχταριστά ψαράκια και τις βραδινές συναντήσεις με τους υπόλοιπους πιγκουίνους. Μια μέρα ο μπαμπάς της θα της ανακοινώσει ότι η θάλασσα δεν έχει πλέον πολλά ψάρια και θα χρειαστεί να ταξιδέψει μακριά για να μπορέσει να βρει φαγητό για όλους.