Η μουσική συμφωνία των ζώων

Συγγραφέας: Dan Brown
Εικονογράφηση: Susan Batori
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Χρονιά έκδοσης: 2020
Ηλικίες: 3+, 5+

Ποιος δεν ξέρει  τον Dan Brown, τον πασίγνωστο συγγραφέα του βιβλίου Ο κώδικας Ντα Βίντσι, το παγκόσμιο best seller κι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα βιβλία παγκοσίως. Αυτή τη φορά ο Dan Brown γράφει το πρώτο του παιδικό βιβλίο με τίτλο Η μουσική συμφωνία των ζώων, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Ο συγγραφέας συστήνει στα παιδιά μια υπέροχη παρέα ζώων που περιλαμβάνει από φάλαινες και τσιτάχ μέχρι αρμαντίλο και σκαθάρια. Μέσα από μικρές ιστορίες που μοιάζουν με ποιήματα, ξεδιπλώνονται τα χαρακτηριστικά και οι συνήθειες του κάθε ζώου. Στο τέλος του βιβλίου, όλα μαζί συμμετέχουν στην πιο όμορφη συμφωνία που έχεις ποτέ ακούσει.

Ο έμμετρος λόγος, σε μετάφραση Φίλιππου Μανδηλαρά, είναι απολαυστικός, χιουμοριστικός και περιέχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το κάθε ζώο.  Παράλληλα, σε σάθε σαλόνι του βιβλίου περιλαμβάνεται μία μικρή φράση που προκύπτει από την ιστορία και μεταφέρει στα παιδιά μικρές και μεγάλες αξίες για τη ζωή. Οι φράσεις αυτές αποτελούν μια εξαιρετική αφορμή για σπουδαίες συζητήσεις μεταξύ μικρών και μεγάλων, για θέματα που δεν συναντόνται συχνά στα παιδικά βιβλία.

Το βιβλίο περιλαμβάνει μουσική που έχει συνθέσει ο ίδιος ο Dan Brown και μπορεί να ακουστεί σκανάρωντας το QR code που εμπεριέχεται στο βιβλίο. Έτσι, ο μικρός αναγνώστης έρχεται σε επαφή με μία νέα τεχνολογία και απολαμβάνει μια ολοκληρωμένη αναγνωστική και ακουστική εμπειρία!

Η μουσική συμφωνία των ζώων είναι ένα «πλούσιο» εικονογραφημένο βιβλίο που θα γοητεύσει τους αναγνώστες, καθώς «ακουμπάει» πολλά από τα αγαπημένα θέματα των παιδιών, τη μουσική, τα ζώα, τον λυρικό λόγο και την ομοιοκαταληξία, ενώ ολοκληρώνεται ιδανικά με τις ολοζώντανες εκφράσεις που μεταδίδει η εικονογράφος Σούζαν Μπάτορι στους πρωταγωνιστές  της ιστορίας.


Η Γεωργία Σουβατζή αγαπάει τα βιβλία και την τέχνη. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να μην λατρεύει τα παιδικά βιβλία μιας και η κάθε τους σελίδα είναι γεμάτη χρώματα, συναισθήματα και πολλή τέχνη.Τα τελευταία χρόνια δουλεύει ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων σε διάφορους εκδοτικους οίκους με σκοπό να προωθήσει τα βιβλία στους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το φιλάκι για αντίο

Η Audrey Penn μας έχει συνηθίσει σε βιβλία για τις δύσκολες στιγμές των μικρών παιδιών. Εδώ οι εκδόσεις Ciel μας

Μέδουσα

Αυτή η σκληρόδετη και πλούσια εικονογραφημένη έκδοση δεν είναι απλώς μια ακόμα αναδιήγηση ενός μύθου, αλλά μια σχεδόν νέα ιστορία