Οι σκοτεινές ιστορίες του νεαρού Πόε: Ο Έντγκαρ και το μυστικό του θαμμένου φορέματος

POE

Συγγραφέας: Αγγελική Ράδου

Σχεδίαση εξωφύλλου: Αλέκος Παπαδάτος

Εκδόσεις: Polaris

Χρονιά έκδοσης: 2015

Ηλικίες: 9+

 

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τον Εντγκαρ Αλαν Πόε ως ενήλικα, συγγραφέα και ποιητή, προτεργάτη της αστυνομικής λογοτεχνίας και των ιστοριών τρόμου. Η Αγγελική Ράδου είναι η πρώτη ίσως που τον φαντάστηκε νεαρό, μόλις 12 χρόνων, να προσπαθεί να λύσει τρομακτικά μυστήρια και περιπέτειες που μόνο ο «άρχοντας του μακάβριου» θα μπορούσε να έχει ζήσει. Έτσι προέκυψε η σειρά βιβλίων με ήρωα τον Πόε. Η σειρά αποτελείται μέχρι στιγμής από δύο βιβλία.

Το μυστικό του θαμμένου φορέματος είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς και διαδραματίζεται στο Λονδίνο, το 1821. Ο νεαρός Έντγκαρ φαίνεται να απολαμβάνει την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της πόλης με τους φρικιαστικούς θρύλους που του εξάπτουν τη φαντασία. Ένα βράδυ, εμφανίζεται στο δωμάτιό του ένας απρόσμενος επισκέπτης και του ζητάει μια παράξενη χάρη. Ενώ ο Έντγκαρ ψάχνει τρόπο για να εκπληρώσει την επιθυμία του επισκέπτη, ένα μικρό κορίτσι δολοφονείται στο παζάρι. Ποιος διέπραξε το αποτρόπαιο έγκλημα και γιατί; Τι συμβαίνει στη Γειτονιά της Καταχνιάς και τι είδους δυνάμεις έχει ο Αφυπνιστής; Πώς θα βοηθήσει η μυστηριώδης Ελίφ και το κοράκι της με τις μαγικές δυνάμεις ώστε να αποκαλυφθεί το μυστικό του θαμμένου φορέματος;

Από τις εκδόσεις Polaris κυκλοφορεί και το δεύτερο βιβλίο της σειράς, Το ξύπνημα του Γκόλεμ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;