Οι σκοτεινές ιστορίες του νεαρού Πόε: Ο Έντγκαρ και το μυστικό του θαμμένου φορέματος

POE

Συγγραφέας: Αγγελική Ράδου

Σχεδίαση εξωφύλλου: Αλέκος Παπαδάτος

Εκδόσεις: Polaris

Χρονιά έκδοσης: 2015

Ηλικίες: 9+

 

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τον Εντγκαρ Αλαν Πόε ως ενήλικα, συγγραφέα και ποιητή, προτεργάτη της αστυνομικής λογοτεχνίας και των ιστοριών τρόμου. Η Αγγελική Ράδου είναι η πρώτη ίσως που τον φαντάστηκε νεαρό, μόλις 12 χρόνων, να προσπαθεί να λύσει τρομακτικά μυστήρια και περιπέτειες που μόνο ο «άρχοντας του μακάβριου» θα μπορούσε να έχει ζήσει. Έτσι προέκυψε η σειρά βιβλίων με ήρωα τον Πόε. Η σειρά αποτελείται μέχρι στιγμής από δύο βιβλία.

Το μυστικό του θαμμένου φορέματος είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς και διαδραματίζεται στο Λονδίνο, το 1821. Ο νεαρός Έντγκαρ φαίνεται να απολαμβάνει την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της πόλης με τους φρικιαστικούς θρύλους που του εξάπτουν τη φαντασία. Ένα βράδυ, εμφανίζεται στο δωμάτιό του ένας απρόσμενος επισκέπτης και του ζητάει μια παράξενη χάρη. Ενώ ο Έντγκαρ ψάχνει τρόπο για να εκπληρώσει την επιθυμία του επισκέπτη, ένα μικρό κορίτσι δολοφονείται στο παζάρι. Ποιος διέπραξε το αποτρόπαιο έγκλημα και γιατί; Τι συμβαίνει στη Γειτονιά της Καταχνιάς και τι είδους δυνάμεις έχει ο Αφυπνιστής; Πώς θα βοηθήσει η μυστηριώδης Ελίφ και το κοράκι της με τις μαγικές δυνάμεις ώστε να αποκαλυφθεί το μυστικό του θαμμένου φορέματος;

Από τις εκδόσεις Polaris κυκλοφορεί και το δεύτερο βιβλίο της σειράς, Το ξύπνημα του Γκόλεμ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το αγόρι που έφερε το χιόνι

Στην καρδιά μιας μεγάλης πόλης, εκεί που οι κάτοικοί της ζουν και περπατούν βιαστικά, ζει ένα αγοράκι, μαζί με τη μαμά του και τον μπαμπά τους. Για “σπίτι΄” τους έχουν ένα παγκάκι. Όταν όμως το αγόρι βρει ένα βράδυ, εντελώς μαγικά, μια χιονόμπαλα ακριβώς πλάι στο παγκάκι που κοιμάται, όλα θα αρχίσουν να αλλάζουν. Στη χιονόμπαλα μέσα υπάρχει μια πόλη σαν αυτή που βρίσκεται εκείνος, με ενα παγκάκι ακριβώς σαν αυτό που κοιμάται τώρα. Οταν θα την κουνίσει κάτι μαγικό θα έχει συμβεί.

Η Μυρτιά και ο καθρέφτης

Στην «Μυρτιά», που είναι ένα εικονογραφημένο παραμύθι, ζωγραφιές σαν μενταγιόν ζωντανεύουν τις λέξεις που διαλέγει η  Κατερίνα Παούρη για να φτιάξει τον κόσμο της ηρωίδας: αρώματα από τη φωτιά που τριζοβολάει, από τα βιβλία, του τσουκαλιού, της λεβάντας, του χαμομηλιού, του κρόκου, της μυρτιάς μοσχοβολούν στα απάτητα δάση του παραμυθιού.

Ο γάτος που δίδασκε Ζεν

Ο δημιουργός του διεθνούς best seller Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος επιστρέφει στα εκδοτικά πράγματα με μια εικονογραφημένη εξερεύνηση της ζωής και του Ζεν, μια ιστορία ενηλικίωσης για το ταξίδι ενός μεγάλου σε ηλικία γάτου, ο οποίος μοιράζει άπειρη σοφία αλλά και τα μαθήματα που έμαθε στην πορεία.