Η Βιολέτα κι ο ιππότης

Συγγραφέας: Αργυρώ Πιπίνη

Εικονογράφος: Εφη Λαδά

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+

 

Η Βιολέτα, ένα κορίτσι που ζει σε μια χώρα μακριά από εδώ, έξω από τον χρόνο, ήταν προορισμένη να ζήσει τρεις ζωές. Να γεννηθεί, να ζήσει, να πεθάνει και να ξαναγεννηθεί και πάλι από την αρχή και ξανά. Οι Μοίρες την προίκισαν και με το παραπάνω. Στην τρίτη της ζωή θα γεννηθεί τυφλή και θα γνωρίσει τον έρωτα στα μάτια του Ρακμάν, ενός ιππότη διαφορετικού από τους άλλους.

Η Αργυρώ Πιπίνη γράφει μια ακόμα λυρική ιστορία, αυτή τη φορά για τον έρωτα. Τον αληθινό, αυτόν που σε ταρακουνάει συθέμελα και σε στέλνει στα ουράνια. Το κείμενό της είναι πλυμμηρισμένο από μυρωδιές, χρώματα και συναισθήματα, κάτι στο οποίο βοηθάει πάρα πολύ και η ονειρική εικονογράφηση της Έφης Λαδά. Όταν το διαβάζεις, αισθάνεσαι τις ίδιες πεταλούδες που αισθάνεσαι κι όταν αντικρίζεις τον μοναδικό σου έρωτα. Και δεν υπάρχει – πιστέψτε με- πιο ωραίο παραμύθι για τον έρωτα από αυτό, που ακόμα κι ένα παιδί μικρής ηλικίας, μέσα από τη διήγηση, θα μπορέσει να αντιληφθεί τη μαγεία του και το μέγεθος των συναισθημάτων που μπορεί να μας δημιουργήσει.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.