Η Βιολέτα κι ο ιππότης

Συγγραφέας: Αργυρώ Πιπίνη

Εικονογράφος: Εφη Λαδά

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+

 

Η Βιολέτα, ένα κορίτσι που ζει σε μια χώρα μακριά από εδώ, έξω από τον χρόνο, ήταν προορισμένη να ζήσει τρεις ζωές. Να γεννηθεί, να ζήσει, να πεθάνει και να ξαναγεννηθεί και πάλι από την αρχή και ξανά. Οι Μοίρες την προίκισαν και με το παραπάνω. Στην τρίτη της ζωή θα γεννηθεί τυφλή και θα γνωρίσει τον έρωτα στα μάτια του Ρακμάν, ενός ιππότη διαφορετικού από τους άλλους.

Η Αργυρώ Πιπίνη γράφει μια ακόμα λυρική ιστορία, αυτή τη φορά για τον έρωτα. Τον αληθινό, αυτόν που σε ταρακουνάει συθέμελα και σε στέλνει στα ουράνια. Το κείμενό της είναι πλυμμηρισμένο από μυρωδιές, χρώματα και συναισθήματα, κάτι στο οποίο βοηθάει πάρα πολύ και η ονειρική εικονογράφηση της Έφης Λαδά. Όταν το διαβάζεις, αισθάνεσαι τις ίδιες πεταλούδες που αισθάνεσαι κι όταν αντικρίζεις τον μοναδικό σου έρωτα. Και δεν υπάρχει – πιστέψτε με- πιο ωραίο παραμύθι για τον έρωτα από αυτό, που ακόμα κι ένα παιδί μικρής ηλικίας, μέσα από τη διήγηση, θα μπορέσει να αντιληφθεί τη μαγεία του και το μέγεθος των συναισθημάτων που μπορεί να μας δημιουργήσει.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.