Η Βιολέτα κι ο ιππότης

Συγγραφέας: Αργυρώ Πιπίνη

Εικονογράφος: Εφη Λαδά

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+

 

Η Βιολέτα, ένα κορίτσι που ζει σε μια χώρα μακριά από εδώ, έξω από τον χρόνο, ήταν προορισμένη να ζήσει τρεις ζωές. Να γεννηθεί, να ζήσει, να πεθάνει και να ξαναγεννηθεί και πάλι από την αρχή και ξανά. Οι Μοίρες την προίκισαν και με το παραπάνω. Στην τρίτη της ζωή θα γεννηθεί τυφλή και θα γνωρίσει τον έρωτα στα μάτια του Ρακμάν, ενός ιππότη διαφορετικού από τους άλλους.

Η Αργυρώ Πιπίνη γράφει μια ακόμα λυρική ιστορία, αυτή τη φορά για τον έρωτα. Τον αληθινό, αυτόν που σε ταρακουνάει συθέμελα και σε στέλνει στα ουράνια. Το κείμενό της είναι πλυμμηρισμένο από μυρωδιές, χρώματα και συναισθήματα, κάτι στο οποίο βοηθάει πάρα πολύ και η ονειρική εικονογράφηση της Έφης Λαδά. Όταν το διαβάζεις, αισθάνεσαι τις ίδιες πεταλούδες που αισθάνεσαι κι όταν αντικρίζεις τον μοναδικό σου έρωτα. Και δεν υπάρχει – πιστέψτε με- πιο ωραίο παραμύθι για τον έρωτα από αυτό, που ακόμα κι ένα παιδί μικρής ηλικίας, μέσα από τη διήγηση, θα μπορέσει να αντιληφθεί τη μαγεία του και το μέγεθος των συναισθημάτων που μπορεί να μας δημιουργήσει.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Με τα φτερά τους ενωμένα

Η ιστορία του Κλεπέταν και της Μαλένα, η ιστορία δύο λευκοπελαργών, μας χαρίζει απλόχερα – όπως έτσι κι αλλιώς κάνει

Ένα γράμμα

Μια τρυφερή ιστορία για τη μεταμορφωτική δύναμη του «Σ’ αγαπώ», τρυφερές καληνύχτες και πολλές συζητήσεις με μικρά παιδιά.