Η βιβλιοθήκη της Julie Andrews

Emma Walton Hamilton & Julie Andrews

H διάσημη Βρετανή ηθοποιός ξεκίνησε την Τετάρτη που μας πέρασε τη δική της σειρά podcasts μαζί με την κόρη της Emma Walton Hamilton. Οι δυο τους επιλέγουν κάθε εβδομάδα ένα βιβλίο και το διαβάζουν μαζί. H ηθοποιός που αγαπήσαμε μέσα από τις ταινίες “Η μελωδία της ευτυχίας” και “Μαίρη Πόπινς” θα διαβάζουν ένα βιβλίο τη φορά, ενώ δεν θα λείπουν εκλεκτοί καλεσμένοι, αλλά και οι απόψεις των παιδιών. Το podcast θα ανεβαίνει μία φορά την εβδομάδα.

Οταν έγινα μητέρα, μετέδωσα τη δική μου αγάπη για τα βιβλία στα παιδιά μου“, αναφέρει η Andrews και συνεχίζει: “Με την κόρη μου έχουν γράψει μαζί περισσότερα από 30 βιβλία για παιδιά και νέους αναγνώστες και το πάθος μας για τη δύναμη της αφήγησης, της γνώσης και της τέχνης παραμένει ζωντανό και δυνατό όπως την πρώτη φορά. Εχουμε την ελπίδα ότι οι ιστορίες και ιδέες που μοιραζόμαστε μέσω των podcasts θα προσφέρουν στις οικογένειες κάτι όμορφο να ακούσουν, θα εμπνεύσουν συζητήσεις με νόημα και θα αποτελέσουν πηγή λογοτεχνικής απόλαυσης και μάθησης“.

Το Julie’s Library θα ανανεώνεται κάθε Τετάρτη και στόχος της δημοφιλούς ηθοποιού είναι να ακούνε τα παιδιά μαζί με τους γονείς τα παραμύθια που διαβάζει με την κόρη της λίγο πριν πέσουν για ύπνο, πριν πουν – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “so long, farewell, auf Wiedersehen, good night“.

Πηγή

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

“Building Stories”: αρχιτεκτονική και παιδικά βιβλία

Μια νέα έκθεση στο Εθνικό Μουσείο Κτιρίων στην Ουάσιγκτον DC των Ηνωμένων Πολιτειών, εξερευνά τα κτίρια, τα περιβάλλοντα και τους κόσμους που υπάρχουν μέσα σε αυτές τις ιστορίες που γράφτηκαν για να διαβαστούν από παιδιά.

Βιβλία για τη διαφορετικότητα, τον σεβασμό και τη συναίνεση

Η σύγχρονη τάση στο παιδικό βιβλίο σταδιακά μετατοπίζει την επιλογή με βάση την εικονογράφηση και την ιστορία, σε βιβλία που το παιδί μπορεί να δει και να αποδεχτεί τον εαυτό του από πολύ μικρή ηλικία και που οι διαφορετικές πραγματικότητες παίρνουν σάρκα και οστά. Το βιβλίο συχνά καλείται να γίνει αρωγός προκειμένου να μιλήσουν γονείς και εκπαιδευτικοί για δύσκολα θέματα. Δύο πρόσφατες εκδόσεις που απευθύνονται σε διαφορετικές ηλικίες έρχονται να συνεισφέρουν σε αυτό.

Βιβλιοφιλικό advent calendar 2023

Είστε έτοιμοι να μετρήσουμε αντίστροφα ως την ημέρα των Χριστουγέννων με ένα ακόμα βιβλιοφιλικό ημερολογίο; Εμείς εδώ στην “Κόκκινη Αλεπού” φτιάξαμε μια λίστα με τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα βιβλία που κυκλοφόρησαν φέτος, για να διαβάζετε ένα κάθε μέρα, από σήμερα ως και τις 25 Δεκεμβρίου.