Οι υπερήρωες

Συγγραφέας: Ισαούρα Λι

Εικονογράφηση: Κριστιάν Ιναράχα

Απόδοση: Ελενα Μανδήλα

Προσαρμογή-Συμπληρωματικά κείμενα: Αριάδνη Μοσχονά

Εκδόσεις: Κέδρος

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+

 

Μία νέα σειρά βιβλίων κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κέδρος. Η συγγραφική ομάδα που κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο Ισαούρα Λι (Ισπανοί συγγραφείς και σύμβουλοι παιδικής λογοτεχνίας) δημιούργησαν τέσσερα βιβλία με ήρωες ή καλύτερα υπερήρωες τον Εκτορα και την Χλόη. Τα δύο αδέρφια μπλέκονται σε ένα σωρό περιπέτειες μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, αλλά σαν γνήσιοι υπερήρωες που έχουν και υπερβοηθούς, καταφέρουν να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία με θάρρος και φυσικά τις υπερδυνάμεις τους.

Η σειρά περιλαμβάνει τέσσερα βιβλία: Οι υπερήρωες δεν στρώνουν ποτέ το κρεβάτι τους, Οι υπερήρωες κοιμούνται παρέα με τα τερατάκια τους, Οι υπερήρωες δεν φοράνε πιπίλα και Οι υπερήρωες νιώθουν κι αυτοί μοναξιά. Κάθε ένα από τα βιβλία καταπιάνεται και με ένα “καυτό” θέμα που απασχολεί τα παιδιά προσχολικής ηλικίας: η πιπίλα και πότε την αποχωριζόμαστε, τα μικρά ή μεγάλα τέρατα που κρύβονται συνήθως στο δωμάτιό μας ή μέσα στις ντουλάπες και κυρίως στο σκοτάδι, η μόνιμη ακαταστασία στο δωμάτιο και φυσικά η άφιξη ενός καινούργιου μέλους στην οικογένεια. Θέματα που σε εμάς τους ενήλικες φαντάζουν αστεία ή ασήμαντα, που όμως στο μυαλό ενός μικρού παιδιού είναι τεράστια και σημαντικά!

Με οδηγό την φανταστική εικονογράφηση του βραβευμένουν Ισπανού Κριστιάν Ιναράχα (Christian Inaraja), η συγγραφική ομάδα ασχολείται με αυτά τα σοβαρά θέματα, μεταμορφώνει τους ήρωές της σε υπερήρωες και δίνει στους γονείς τα σωστά εργαλεία ώστε να δουλέψουν μαζί με τα παιδιά τους, χρησιμοποιώντας την απαραίτητη ενσυναίσθηση, και να τα απαλλάξουν από φοβίες ή να απαντήσουν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Τα βιβλία απευθύνονται σε παιδιά 3-6 ετών.

 

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο φράχτης

Η ιστορία του Soderguid είναι βαθιά αληθινή, ένας καθρέφτης της πραγματικότητας με όλες τις διαφορές και τις ομοιότητες που μπορούν

Μαμακίαση

Το εικονογραφημένο βιβλίο “Μαμακίαση” είναι ένα βιβλίο που εξηγεί στα μικρά παιδιά την έλξη και εξάρτηση που συχνά νιώθουν για