Είσαι ένα θαύμα

Συγγραφέας-εικονογράφηση: R.J. Palacio

Απόδοση: Μαρίζα Ντεκάστρο

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+

 

Ενα αγόρι που δεν είναι συνηθισμένο, που κάνει όμως όλα τα συνηθισμένα πράγματα που κάνει ένα αγόρι. Κάνει ποδήλατο, τρέχει, παίζει μπάλα, τρώει παγωτό. Δεν μοιάζει όμως με κανέναν. Και ενώ ο ίδιος έχει αποδεχτεί την εικόνα του, οι γύρω του δεν το έχουν κάνει. Και τον κοροϊδεύουν, κάτι που τον στενοχωρεί πολύ. Το Είσαι ένα Θαύμα της RJ Palacio είναι η εικονογραφημένη έκδοση του Θαύμα (Wonder), της ιστορίας ενός μικρού αγοριού, του Ογκι Πούλμαν, που πάσχει απο σύνδρομο Treacher-Collins. O Oγκι όμως δεν είναι άλλος από τον Nathaniel Newman, το πραγματικό αγόρι που ενέπνευσε τη συγγραφέα να μεταφέρει στο χαρτί την ιστορία του και να την κάνει γνωστή στα πέρατα του κόσμου. Το βιβλίο που κρατάμε στα χέρια μας απευθύνεται σε παιδιά μικρής ηλικίας (3+, 5+) που καλούνται μέσα από τις σελίδες του να κατονοήσουν πως η διαφορά του άλλου, είτε είναι ορατή είτε όχι, είναι αυτή που τον κάνει ξεχωριστό και πως μαθαίνοντας να αποδεχόμαστε το διαφορετικό, μαθαίνουμε να δεχόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό και να είμαστε πιο ανοιχτοί στο ασυνήθιστο, που δεν είναι απαραίτητα και κακό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βιβλίο Θαύμα και O Oγκι κι εγώ κυκλοφορούν τα Ελληνικά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Το Θαύμα έχει μεταφραστεί σε 45 γλώσσες κι έχει πουλήσει περισσότερα από 5 εκατ. αντίτυπα. Εχει κερδίσει πολλά βραβεία κι ήταν υποψήφιο για το Carnegie Medal Award κι έχει γίνει και κινηματογραφική ταινία.

Μάθετε περισσότερα για τον Nathaniel Newman εδώ. 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ντετέκτιβ Ελεφάντων

Το “Ντετέκτιβ Ελεφάντων” του Ged Adamson είναι μία διασκεδαστική ιστορία για μικρά παιδιά με στοιχεία μυστηρίου που πραγματεύεται την φιλία