Είσαι ένα θαύμα

Συγγραφέας-εικονογράφηση: R.J. Palacio

Απόδοση: Μαρίζα Ντεκάστρο

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+

 

Ενα αγόρι που δεν είναι συνηθισμένο, που κάνει όμως όλα τα συνηθισμένα πράγματα που κάνει ένα αγόρι. Κάνει ποδήλατο, τρέχει, παίζει μπάλα, τρώει παγωτό. Δεν μοιάζει όμως με κανέναν. Και ενώ ο ίδιος έχει αποδεχτεί την εικόνα του, οι γύρω του δεν το έχουν κάνει. Και τον κοροϊδεύουν, κάτι που τον στενοχωρεί πολύ. Το Είσαι ένα Θαύμα της RJ Palacio είναι η εικονογραφημένη έκδοση του Θαύμα (Wonder), της ιστορίας ενός μικρού αγοριού, του Ογκι Πούλμαν, που πάσχει απο σύνδρομο Treacher-Collins. O Oγκι όμως δεν είναι άλλος από τον Nathaniel Newman, το πραγματικό αγόρι που ενέπνευσε τη συγγραφέα να μεταφέρει στο χαρτί την ιστορία του και να την κάνει γνωστή στα πέρατα του κόσμου. Το βιβλίο που κρατάμε στα χέρια μας απευθύνεται σε παιδιά μικρής ηλικίας (3+, 5+) που καλούνται μέσα από τις σελίδες του να κατονοήσουν πως η διαφορά του άλλου, είτε είναι ορατή είτε όχι, είναι αυτή που τον κάνει ξεχωριστό και πως μαθαίνοντας να αποδεχόμαστε το διαφορετικό, μαθαίνουμε να δεχόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό και να είμαστε πιο ανοιχτοί στο ασυνήθιστο, που δεν είναι απαραίτητα και κακό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βιβλίο Θαύμα και O Oγκι κι εγώ κυκλοφορούν τα Ελληνικά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Το Θαύμα έχει μεταφραστεί σε 45 γλώσσες κι έχει πουλήσει περισσότερα από 5 εκατ. αντίτυπα. Εχει κερδίσει πολλά βραβεία κι ήταν υποψήφιο για το Carnegie Medal Award κι έχει γίνει και κινηματογραφική ταινία.

Μάθετε περισσότερα για τον Nathaniel Newman εδώ. 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ένα βιβλίο μες στη βρόμα

Τι γνωρίζετε για το σαπούνι; Για τα αρώματα; Τα καζανάκια; Τις αποχετεύσεις; Να ένα βιβλίο που βγάζει τα άπλυτα της ανθρώπινης φύσης στη φόρα, ξαφνιάζοντάς μας με τα όσα  εξωφρενικά, αλλά πέρα για πέρα αληθινά, στοιχεία και γεγονότα μας αποκαλύπτει.

Το βιβλίο του μικροσκοπίου

Με το διάβασμα αυτού του βιβλίου ετοιμαστείτε για αναζήτηση μικροσκοπίου! Στις περίπου 60 σελίδες του μαθαίνουμε τα μέρη και την αρχή λειτουργίας του μικροσκοπίου και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε τον μικρόκοσμο του σπιτιού, των φυτών, των ζώων, του ανθρώπινου σώματος και του εδάφους.

Θα παίζουμε;

Το “Θα παίξουμε;” είναι μια ιστορία για μικρά παιδιά (κατά τη γνώμη μου, ακόμα και για προσχολικής ηλικίας) και για τη σχέση τους με την τεχνολογία, σε αντιδιαστολή με τη συμμετοχή τους στην πραγματική ζωή. Τον Πέδρο προσκαλούν σε παιχνίδι η αδελφή του, οι γονείς του, οι συμμαθητές, η γιαγιά και ο παππούς του, αλλά μάταια… ή μήπως τελικά όχι;