Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες

Συγγραφείς: Ελενα Φαβίλι – Φραντσέσκα Καβάλο

Εικονογράφηση: 60 διαφορετικές εικονογράφοι

Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 7+

 

Το βιβλίο που κατέκτησε τον κόσμο για την πρωτοτυπία του, εξέπληξε με τον τρόπο που εκδόθηκε (crowdfunding) και που έβαλε τις γυναίκες στο επίκεντρο ενός παιδικού βιβλίου ήρθε και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Εκατό ξεχωριστές γυναίκες από όλον τον κόσμο παρελαύνουν στις 200 και πλέον σελίδες του. Εκατό μικρά σε έκταση, αλλά περιεκτικά κείμενα για τη ζωή τους, τη δράση τους και τον τρόπο που άλλαξαν τον κόσμο που συνοδεύονται από ισάριθμα μοναδικά πορτρέτα, φιλοτεχνημένα από 60 γυναίκες εικονογράφους. Ακτιβίστριες, συγγραφείς, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, τραγουδίστριες και ροκ σταρ, εφευρέτριες, επιστήμονες, αθλήτριες, εικαστικοί, σεφ, αυτοκράτειρες, γυναίκες που με πάθος ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια της εποχής που έζησαν, έσπασαν τα στερεότυπα του φύλου τους και βγήκαν νικήτριες. Πέρα από τις γνωστές Αμέλια Ερχαρτ, Εβίτα Περόν, Γιόκο Ονο, Κλεοπάτρα, Κοκό Σανέλ, Μαρί Κιουρί, Μαρία Κάλας, υπάρχουν και γυναίκες που στο ελληνικό κοινό είναι παντελώς άγνωστες, όπως οι Γκρέις Ο’Μάλεϊ, Ελεν Κέλερ, Ζανγκ Σιάν, Κλόντια Ρουτζερίνι, Χάριετ Τάπμαν, Τσολίτας, Τζιλ Τάρτερ και τόσες ακόμα που περιμένουν να τις ανακαλύψουμε μαζί μετα παιδιά.

 

Διαβάστε τη μοναδική συνέντευξη των Elena Favilli & Francesca Cavallo στα ελληνικά εδώ.

Διαβάστε για την αμερικάνικη έκδοση εδώ.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.