Καταζητείται! Κούνελος Ράλφι, κλέφτης βιβλίων

Συγγραφέας – εικονογράφος: Εmily MacKenzie
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Εκδόσεις: Δεσύλλας
Χρονιά έκδοσης: 2023
Ηλικίες: 3+, 5+

O  Ράλφι είναι ένας κούνελος με ακαταμάχητη αγάπη για τα βιβλία. Η αγάπη του για αυτά είναι τόσο μεγάλη που το βράδυ τρυπώνει στα σπίτια των ανθρώπων για να διαβάζει και τα δικά τους βιβλία όσο αυτοι κοιμούνται. Όμως μετά από λίγο ούτε αυτό του αρκεί και αρχίζει να τα παίρνει μαζί του, ώστε να μπορεί να διαβάζει συνεχώς. Ο Άρθουρ είναι ένα παιδί που επίσης λατρεύει το διάβασμα. Και όταν ξαφνικά εξαφανίστηκε το αγαπημένο του βιβλίο, το κατάλαβε αμέσως! Τώρα πρέπει να ανακαλύψει ποιος είναι αυτός που του κλέβει τα βιβλία.

Ο Ράλφι είναι ένας χαριτωμένος πρωταγωνιστής με πάθος και την περιέργεια για τα βιβλία. Η MacKenzie  με την αφήγησή της δένει επιδέξια ζητήματα όπως αυτά της  φιλίας, της ειλικρίνειας, της συγχώρεσης, της σημασίας να μοιράζεσαι και τη δύναμη της κατανόησης, προσδίδοντας μια διασκεδαστική και ταυτόχρονα εκπαιδευτική χροιά στην ιστορία της.

Η εικονογράφηση του βιβλίου έχει μία παιχνιδιάρικη διάθεση που δημιουργεί έναν κόσμο που προσφέρεται για παρατήρηση και εξερεύνηση στα παιδιά. Πρόκειται για μία τρυφερή ιστορία για μία φιλία που δημιουργείται μέσα από την αγάπη για το διάβασμα και τα βιβλία.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ντετέκτιβ Ελεφάντων

Το “Ντετέκτιβ Ελεφάντων” του Ged Adamson είναι μία διασκεδαστική ιστορία για μικρά παιδιά με στοιχεία μυστηρίου που πραγματεύεται την φιλία