Κάθε μέρα άλλος

Συγγραφέας: Ντέιβιντ Λέβιθαν

Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη

Σχεδιασμός εξωφύλλου: Φωτεινή Τίκκου

Εκδόσεις: Πατάκη

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 15+

 

Ο Α. ξυπνάει κάθε μέρα σε άλλο σώμα. Κάθε μέρα είναι διαφορετική και κάθε βράδυ που κλείνει τα μάτια του για να κοιμηθεί ξέρει πως την επόμενη μέρα θα ξυπνήσει στο σώμα κάποιου άλλου. Ετσι γεννήθηκε, το ίδιο πράγμα συμβαίνει από την πρώτη του στιγμή. Δεν μπορεί να το εξηγήσει και δεν υπάρχει κάποιος να του πει γιατί συμβαίνει. Ονόμασε τον εαυτό το Α γιατί κανείς δεν του έδωσε κάποιο άλλο όνομα. Δεν έχει αισθανθεί ποτέ στη ζωή του, δεν αφήνει τον εαυτό του να αναμιχθεί με τα συναισθήματα των ανθρώπων που καταλαμβάνει. Μέχρι την ημέρα που θα συναντήσει τη Ριάννον και θα θελήσει κάθε μέρα να είναι η ίδια για να μπορεί να βρίσκεται μαζί της. Κάθε μέρα θα γίνει για τον Α. ένας αγώνας δρόμου για να μπορεί να βρεθεί δίπλα της κι όταν δεν μπορεί, οι ώρες περνούν αργά και βασανιστικά. Μόνο σε εκείνη θα αποκαλύψει το μυστικό του, πως κάθε μέρα ξυπνάει στο σώμα κάποιου άλλου 16χρονου, αγοριού ή κοριτσιού μέχρι που ο αινιγματικός αιδεσιμότατος Πουλ θα του δείξει ότι μπορεί να παραμείνει παραπάνω από μια μέρα σε ένα σώμα. Τι θα αποφασίσει τότε ο Α; Και τι θα απογίνει η σχέση του με την Ριάννον;

Ενα καταπληκτικό βιβλίο- ένα από τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο εφηβικό βιβλίο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή– που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον από την πρώτη γραμμή. Καθε σελίδα του είναι και μια νέα ιστορία, κάθε κεφάλαιο ένα καινούργιο πρόσωπο. Νέα στοιχεία, νέα τροπή. Ανατρεπτικό, γλυκό, πέρα για πέρα αληθινό. Ενα υπέροχο κείμενο για την αγάπη και τον έρωτα σε αυτή την τρυφερή ηλικία των 16 ετών που σε συγκλονίζει και μένει μαζί σου για πάντα. Μια ιστορία για τα όρια και την αγάπη, το υπέρτατο συναίσθημα του έρωτα, τα διλήμματα, τις δυσκολίες της ζωής, τους διαφορετικούς ανθρώπους, τις διαφορετικές ζωές, ένας ύμνος στην εφηβεία, στα καθημερινά πράγματα που προσπερνάμε, στο διαφορετικό. Ενα must read όχι μόνο από έφηβους, αλλά κι από ενήλικες.

Το βιβλίο μεταφέρθηκε πρόσφατα και στον κινηματογράφο με την Angourie Rice στον ρόλο της Ριάννον και τον Justice Smith (όσοι έχετε δει το Get Down θα τον αναγνωρίσετε σίγουρα) στον ρόλο του Τζάστιν, σε σκηνοθεσία Michael Sucsy.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.