Κάτω απ’ τον ίδιο ουρανό

Kείμενο – Εικονογράφηση: Britta Teckentrup

Επιμέλεια κειμένων: Patricia Hegarty

Eκδόσεις: Τζιαμπίρης – Πυραμίδα

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+, 5+

 

Λιτό, χωρίς πολλά-πολλά, με ονειρεμένη εικονογράφηση, κοπτικά και κρυμμένα κείμενα, το βιβλίο “Κάτω απ’ τον ίδιο ουρανό” μιλάει για την ειρήνη, δίνοντας παραδείγματα μέσα από την ίδια τη φύση. Εκεί που τα ζώα όλα ζουν μαζί αρμονικά, στους πρόποδες ψηλών βουνών, στα καταπράσινα λιβάδια, σε παγωμένες εκτάσεις και σε σαβάνες. Γιατί,  στην τελική, όλοι μοιραζόμαστε τον ίδιο ουρανό, σε όποιο σημείο της Γης κι αν βρισκόμαστε. Η βραβευμένη Γερμανή εικονογράφος/συγγραφέας Britta Teckentrup, δημιουργός δεκάδων όμορφων παιδικών βιβλίων, πολλά εκ των οποίων έχουν βραβευτεί, μιλάει μέσα από την εικονογράφησή της και τα περιεκτικά κείμενά της για την ουσία της ίδιας μας της ζωής, μιας ζωής που μπορεί να κυλήσει ειρηνικά και ήρεμα, χωρίς πολέμους. Αν έπρεπε λοιπόν με κάποιον τρόπο να εξηγήσω την έννοια της ειρήνης στο προσχολικής ηλικίας παιδί μου, αυτό το βιβλίο θα επέλεγα να διαβάσω.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πάρα πολλά γουρουνάκια και ένας μόνο λύκος

Αν σας αρέσουν τα παραμύθια, τότε σίγουρα θα προτιμάτε να μην τελειώνουν στο άψε σβήσε. Ένα παραμύθι θέλει αστείους ήρωες, ενδιαφέρον, λεπτομέρειες και σασπένς! Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του λύκου με τα τρία γουρουνάκια. Πόσες όμως παραλλαγές έχουμε ήδη διαβάσει και πόσες ακόμα μπορούμε να φανταστούμε;

Η Χόλι γεμίζει το κόκκινο σακίδιο

Η Χόλι είναι ένα μικρό πιγκουινάκι που μένει μαζί με τους γονείς και το υπόλοιπο σμήνος κάπου στον Νότιο Πόλο. Απολαμβάνει το παιχνίδι στο χιόνι, τα φρέσκα, λαχταριστά ψαράκια και τις βραδινές συναντήσεις με τους υπόλοιπους πιγκουίνους. Μια μέρα ο μπαμπάς της θα της ανακοινώσει ότι η θάλασσα δεν έχει πλέον πολλά ψάρια και θα χρειαστεί να ταξιδέψει μακριά για να μπορέσει να βρει φαγητό για όλους.