Κουνέλι & Αλεπού: φίλοι για πάντα και παντού

Συγγραφέας: Μπεθ Φέρι
Εικονογράφος: Γκέρκεϊ Ντούντας
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Χρονιά έκδοσης: 2021
Ηλικίες: 5+ (μεγαλόφωνη ανάγνωση), 7+

Το Κουνέλι και η Αλεπού είναι αχώριστοι φίλοι και η απόδειξη πως ο καλύτερος τρόπος για να περνάς τον χρόνο σου είναι μαζί με τον κολλητό σου. Μαζί ζουν πολλές περιπέτειες, άλλες αστείες, άλλες διασκεδαστικές, άλλες ανόητες και κάποιες λίγο τρομακτικές, αλλά στο όταν όλα τελειώνουν, ξέρουν ότι έχουν ο ένας τον άλλον.

H Μπεθ Φέρι δεν είναι εντελώς άγνωστη στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Πριν τη σειρά “Κουνέλι και Αλεπού” την είχαμε γνωρίσει μέσα από το βιβλίο της “Το σκιάχτρο” που έχουν εικονογραφήσει οι αδερφοί Φαν. Έχει γράψει περισσότερα από 20 βιβλία για παιδιά και η σειρά κόμικ με ήρωες το Κουνέλι και την Αλεπού την έχουν κάνει πολύ αγαπητή στο μικρό σε ηλικία κοινό. Οι ιστορίες της δοξάζουν τη φιλία, ενώ κυρίαρχη θέση στα κείμενά της έχει το χιούμορ. Κι αυτό είναι που αγαπούν κι εκτιμούν τόσο πολύ οι αναγνώστες της. Μεγάλο μέρος φυσικά της επιτυχίας των βιβλίων ανήκει και στον Ούγκρο καλλιτέχνη Gergely Dudas, ο οποίος εκτός από τη σειρά κόμικ της Ferry, έχει δημιουργήσει μια δική του σειρά βιβλίων όπου ο αναγνώστης καλείται να βρει κρυμμένες λεπτομέρειες μέσα στις εικονογραφήσεις του (Bear’s Merry Book of Hidden Things). Τα σχέδιά του είναι γεμάτα έντονα χρώματα, ενώ οι απλές του γραμμές και οι χωρίς πολλές λεπτομέρειες εικόνες μέσα στα καρέ βοηθούν τον μικρό σε ηλικία – ανεξάρτητο πλεόν – αναγνώστη να βρει τα πατήματά του και να μπορέσει να ερμηνεύσει τόσο το κείμενο όσο και τις εικόνες. Ιδανικό για παιδιά που μόλις έχουν κατακτήσει την ανάγνωση, για θαυμαστές των κόμικς και λάτρεις των αστείων ιστοριών.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ένα γράμμα

Μια τρυφερή ιστορία για τη μεταμορφωτική δύναμη του «Σ’ αγαπώ», τρυφερές καληνύχτες και πολλές συζητήσεις με μικρά παιδιά.