Λευκό Πουλί: από το βιβλίο στη μεγάλη οθόνη

Το «Λευκό Πουλί» ήταν ένα από τα graphic novels που αγαπήθηκαν πολύ και διαβάστηκαν πολύ όταν πρωτοβγήκε. Η συγγραφέας του μπεστ σέλερ μυθιστορήματος «Θαύμα», R.J. Palacio, έγραψε το σενάριο ενός βιβλίου που μιλάει για την καλοσύνη και την προσφορά βοήθειας.

Η ιστορία ξεκινάει μ’ ε΄ναν παλιό γνώριμο, για όσους έχουν διαβάσει το «Θαύμα» και το «Ο Όγκι κι Εγώ». Ο Τζούλιαν, ο νταής που έκανε τη ζωή δύσκολη στον Όγκι Πούλμαν πρωταγωνιστεί και σε αυτό το βιβλίο της Palacio, αλλά με έναν διαφορετικό και εντελώς απροσδόκητο τρόπο. Μετανιωμένος βαθιά για όσα έγιναν με τον Όγκι, ο Τζούλιαν σε μια επικοινωνία με τη γιαγιά του μέσω Facetime τής αποκαλύπτει πόσο στεναχωρημένος είναι με όσα έγιναν στο παλιό του σχολείο και της εκμυστηρεύεται πως αν μπορούσε θα τα έπαιρνε όλα πίσω. Η γιαγιά του τον παρακινεί να αναγνωρίσει τα λάθη του και να προχωρήσει παρακάτω και όπως ετοιμάζεται να λήξει τη συνομιλία τους, ο Τζούλιαν της ζητά να του διηγηθεί τη δική της ιστορία με αφορμή μια εργασία που έχουν στο μάθημα της έκθεσης.

Tο graphic novel «Λευκό Πουλί», που εκδόθηκε το 2019, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη και η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται και στην Ελλάδα από τις 11 Ιανουαρίoυ. Στον ρόλο της Γκρανμέρ θα δούμε τη βραβευμένη με Όσκαρ Helen Mirren, ενώ τον ρόλο του προβληματισμένου εγγονού της, Τζούλιαν ενσαρκώνει ο Bryce Gheisar, που είχε εμφανιστεί και στο Θαύμα. Την ταινία σκηνοθετεί ο δημιουργός των ταινιών «A man called Otto και «Finding Neverland», Marc Forster, ενώ το σενάριο έγραψαν οι Mark Bomback και R.J. Palacio. Στους υπόλοιπους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντούμε τους Ariella Glaser, Orlando Schwerdt, Bryce Gheisar και την Gillian Anderson.

Με αφορμή την κινηματογραφική μεταφορά του, το «Λευκό Πουλί» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος με ανανεωμένο εξώφυλλο (μετάφραση: Μαρίζα Ντεκάστρο). Υπενθυμίζεται ότι το βιβλίο έχει πουλήσει χιλιάδες αντίτυπα στο εξωτερικό, ενώ βρίσκεται και στη λίστα με τα απαγορευμένα, καθώς κάποιοι γονείς στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Τέξας θεωρούν ότι το βιβλίο διηγείται μονομερώς την ιστορία, είναι προκατειλημμένο και λόγω αυτού μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στα νεαρά μυαλά.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάζω και μαθαίνω με την Peppa Pig

Μια νέα, βραβευμένη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με πρωταγωνίστρια την Πέππα ήρθε για να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια γκάμα βιβλίων που