Little people, big dreams: Maya Angelou

Συγγραφέας: Lisbeth Kaiser

Εικονογράφος: Leire Salaberria

Εκδότης: Frances Lincoln Children’s Books

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+, 5+

 

Η Μάγια Αγγέλου ήταν συγγραφέας, ποιήτρια και ακτιβίστρια, η μεγαλύτερη καλλιτεχνική μορφή της Αμερικής τα τελευταία 50 χρόνια. Το πραγματικό της όνομα ήταν Μαργαρίτα και το “Μάγια”, το χαϊδευτικό που της είχε “κολλήσει” ο αδερφός της. Η Μάγια Αγγέλου έζησε μια γεμάτη ζωή, όχι μόνο από όμορφες στιγμές δημιουργίας. Μέρος αυτού που έγινε τελικά, γεννήθηκε μέσα από τις κακουχίες, τη δυστυχία, τη βία και κυρίως το γεγονός ότι γεννήθηκε κορίτσι και μαύρη στην Αμερική της δεκαετίας του 1920. Αυτή τη γυναίκα, που πολλοί γνωρίζουμε γιατί το όνομά της είναι ελληνικό (παντρεύτηκε τον Ελληνα Tosh Angelos και κράτησε το επίθετό του ακόμα και μετά το διαζύγιο), έφτασε να θεωρείται σήμερα μία από τις μεγαλύτερες μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας και ο εκδοτικός οίκος Frances Lincoln Children’s Books μας δίνει την ευκαίρια να γνωρίσουμε στα παιδιά μας την ιστορία της και τη ζωής. Δοσμένη με απλά λόγια και σαφώς συμπυκωμένη, η Lisbeth Kaiser με τη βοήθεια της εικονογράφου Leire Salaberia δημιουργούν ένα παραμύθι που δεν μοιάζει με τα άλλα που ξέρουμε. Δεν έχει πριγκίπισσες και τέρατα, δράκους και κακές μάγισσες. Εχει την πραγματική ιστορία ενός πραγματικού ανθρώπου που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ξεχώρισε χάρη στη δική της δύναμη και τις επιλογές της. Το βιβλίο ανήκε στη σειρά “Little People, Big Dreams” και περιλαμβάνει συνολικά 9 βιβλία.

Το βιβλίο αυτό δυστυχώς δεν κυκλοφορεί στα Ελληνικά. Ομως η ιστορία του είναι σχετικά μικρή και εύκολο να μεταφραστεί ακόμα κι από κάποιον που γνωρίζει τα βασικά Αγγλικά. Το βιβλίο είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 3+ ετών (για αφήγηση), ενώ μπορεί κατά τη γνώμη μας να χρησιμεύσει ακόμα και σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν ξεκινήσει να μαθαίνουν αγγλικά, σαν υλικό ανάγνωσης. Θα το βρείτε σε επιλεγμένα ελληνικά βιβλιοπωλεία ή online βιβλιοπωλεία του εξωτερικού.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.