Με κάθε κλαδάκι και πιο άνοιξη

Συγγραφέας: Ροδούλα Παππά
Εικονογράφηση: Seng Soun Ratanavanh
Εκδόσεις: Νεφέλη
Χρονιά έκδοσης: 2023
Ηλικίες: 7+, 9+

Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας. Η Ροδούλα Παππά ακολουθεί τις τέσσερις εποχές με τρίστιχα ποιήματα, σε μορφή χαϊκού, και παρασύρει τους μικρούς αναγνώστες στα στιγμιότυπα των τεσσάρων εποχών που παρατηρεί. Ανακαλύπτει τις μικρές ομορφιές στις εναλλαγές τους και τις αποδίδει απέριττα, γλυκά, καθησυχαστικά, ρυθμικά.

Ποιήματα είναι και οι εικόνες της Σενγκ Σουν Ραταναβάν. Με τρυφερότητα ζωγραφίζει ψάρια που πετούν στον ουρανό μια ανοιξιάτικη μέρα στη θάλασσα, μυρμήγκια που κουβαλούν υπομονετικά καρπούς στο καλοκαιρινό λιοπύρι, καστανάκια – σαν μικροί σκαντζόχοιροι που πέφτουν από το δέντρο μαζί με τα φθινοπωρινά του φύλλα, και δαμασκηνιές που σηκώνουν παντιέρα και ανθίζουν στο τέλος του χειμώνα.

Στίχοι και εικόνες αποδίδουν τη Φύση που ζει – στολίζεται, εργάζεται, αισθάνεται, μεταμορφώνεται- συμπληρώνοντας, ρυθμικά και αυτή, κάθε φορά έναν κύκλο. Είναι η δεύτερη φορά που οι δύο δημιουργοί συνεργάζονται, μετά το εικονογραφημένο «Στη μύτη του κουταβιού μια ακριδούλα», επίσης από τις εκδόσεις Νεφέλη, προσφέροντας στους μικρούς αναγνώστες τους, ως αποτέλεσμα, για άλλη μια φορά ένα βιβλίο χάρμα οφθαλμών.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.