Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Συγγραφέας: Perry Emerson
Εικονογράφηση: Sean Julian
Μετάφραση: Ράνια Τζιαμπίρη
Εκδόσεις: Τζιαμπίρης Πυραμίδα
Ηλικίες: 5+

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών. Μεγάλα συναισθήματα που στο μυαλό μπορούν να γίνουν ακόμα πιο μεγάλα και να φαντάζουν τρομακτικά. Τι γίνεται λοιπόν όταν ένα αξιαγάπητο μικρό ρακούν βάζει τα κλάματα και παύει να είναι αξιαγάπητο;

Ίσως ο μεγάλος αδελφός που κατέχει τη μυστική υπερδύναμη των λέξεων να έχει τη λύση. Γιατί οι λέξεις μπορούν να σχηματοποιήσουν και να εκφράσουν μεγάλα συναισθήματα όπως ο θυμός, ο πόνος, η ανησυχία, ο φόβος, και το κυριότερο να τα κάνουν να φαίνονται λιγότερο τρομακτικά. Γιατί είναι αλήθεια, όταν μας κατακλύζει ο θυμός ξεχνάμε τις λέξεις. Η αφήγηση ξεκάθαρη, μεταφέρει οικείες καταστάσεις.

Ο μεγάλος αδελφός επιστρατεύει και ένα δεύτερο όπλο, το χιούμορ για να απαλύνει τον πόνο της μικρής του αδελφής όταν χτυπάει. Και είναι βάλσαμο στο φόβο της μικρής, όταν ξυπνάει το βράδυ, η ανάγνωση του παραμυθιού. Η μαγική δύναμη λέξεων όπως «σε παρακαλώ» και «συγγνώμη» αναδεικνύεται.

Και όταν δε βρίσκουμε τις λέξεις, τι κάνουμε; Ένα παιχνίδι με κάρτες συναισθημάτων μπορεί να διευκολύνει και να μας τις θυμίσει. Έτσι χωρίς διδακτισμό ο Perry Emerson, δείχνει τρόπους διαχείρισης καταστάσεων, αλλά και σύνδεσης ανάμεσα στα αδέλφια, περνώντας το μήνυμα βιωματικά στα μικρά παιδιά.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σειρά Ντετέκτιβ Νιαουρό

Μια νέα σειρά βιβλίων του διάσημου συγγραφέα παιδικών βιβλίων Πιερντομένικο Μπακαλάριο καλεί τους μικρούς αναγνώστες να βυθιστούν στον κόσμο της