Μεγαλόφωνη ανάγνωση: από τη θεωρία στην πράξη στο Βιβλιοπωλείο Koukoubook

Τι είναι η μεγαλόφωνη ανάγνωση και πώς μπορούμε να την εντάξουμε στην καθημερινότητά μας; Ποια τα οφέλη που έχει στα παιδιά σε διαφορετικά ηλικιακά στάδια; Διαβάζονται τα κόμικς δυνατά; Διαβάζουμε δυνατά στους εφήβους; Ποια είναι η σημασία της μεγαλόφωνης ανάγνωσης στα παιδιά που δε γνωρίζουν τη γλώσσας της χώρας στην οποία διαμένουν;

Το Σάββατο 2 Μαρτίου το ηλεκτρονικό περιοδικό για το παιδικό βιβλίο διοργανώνει την κεντρική εκδήλωση του “Διαβάζω Δυνατά“, της καμπάνιας για την προώθηση της μεγαλόφωνης ανάγνωσης. Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και έχει ελεύθερη είσοδο. Αμέσως μετά τις ομιίες, θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Θα μιλήσουν οι:

Ζωή Κοσκινίδου – Δημοσιογράφος, δημιουργός kokkinialepou.gr
Κατερίνα Φρουζάκη – Υπεύθυνη Παιδικής Βιβλιοθήκης Search Κηφισιάς
Ελευθερία Καλούδη – Δασκάλα, Υπεύθυνη της Σχολικής Βιβλιοθήκης “Βιβλιοδρόμιο” στο 43ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης – “Σπύρος Μουστακλής”
Γαρυφαλιά Τεριζάκη – Νηπιαγωγός, Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης Τριφυλίας – παράρτημα ΔΗΚΕΒΙ Καλαμάτας – Παιδικής Βιβλιοθήκης Φιλιατρών
Γόνη Λούκα – Εμψυχώτρια βιβλίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας, ηθοποιός & νηπιαγωγός.
Βασιλεία Βαξεβάνη – Αφηγήτρια, μέλος της ομάδας Παραμυθοκόρες, Ιδρυτικό Μέλος της Athens Comics Library
Κούλα Πανάγου – Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Βρείτε το Facebook Event εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Μεγαλόφωνη ανάγνωση στην τάξη: οι λέξεις δημιουργούν κόσμους ολόκληρους

“Αν μου ζητούσε κάποιος να να του πω έναν μόνο λόγο για τον οποίο αγαπώ και υπηρετώ τη μεγαλόφωνη ανάγνωση στην τάξη, είκοσι χρόνια τώρα, είναι γιατί πιστεύω πως είναι ο μόνος τρόπος για να συνυπάρχουμε με ίσους όρους”.

Ένα λίγο διαφορετικό άρθρο για τη μεγαλόφωνη ανάγνωση στην τάξη από την εκπαιδευτικό Ελευθερία Καλούδη.

Διαβάζω Δυνατά 2024

Το «Διαβάζω Δυνατά» είναι η ετήσια καμπάνια του ηλεκτρονικού περιοδικού «Κόκκινη Αλεπού» που έχει ως βασικό στόχο να κάνει ευρέως γνωστή την πρακτική των μεγαλόφωνων αναγνώσεων στα παιδιά από τους γονείς, τους φροντιστές και τους εκπαιδευτικούς τους. Γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Φεβρουαρίου και αποτελεί υπενθύμιση για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η μεγαλόφωνη ανάγνωση στη ζωή και την ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και στην καλλιέργεια της αγάπης για τα βιβλία και τη λογοτεχνία.