Μία διαδραστική ανάγνωση εν ώρα πτήσης

Καλωσορίσατε στην μυστική πτήση νούμερο ΑΗΒΑ0000 με οδηγό το έλκηθρο του Άι-Βασίλη! Μαζί μας έχουμε τις οδηγίες των μαγικών χριστουγεννιάτικων πτήσεων σε αποκλειστικότητα από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Κρατάω στα χέρια μου «Τα πρώτα μου Χριστούγεννα», ένα βιβλίο με κινούμενα μέρη για μικρούς φίλους και τους ενήλικες συναναγνώστες τους, δια χειρός της μοναδικής Ελληνίδας δημιουργού “βιβλιοπαιχνιδιών”- εντός και εκτός ελληνικών συνόρων- της αρχιτεκτόνισσας Άννας Γκουτζουρή.

Αυτά τα μικρά θαυμαστά βιβλία είναι φτιαγμένα για μικρά χέρια. Και δεν το λένε μόνο, το εννοούν κιόλας. Ελαφριά, χαρτονέ, παιχνιδιάρικα, πολύχρωμα, με ρίμα και… με σκέψη.  Έτσι, το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο στολίδι διαβάζουμε πως είναι το χιόνι, ένα στολίδι φυσικό και προσιτό σε όλους.

Ανάμεσα σ’αυτά   που μας προσφέρει αυτό το βιβλίο, ατελείωτο παιχνίδι με τα δάχτυλα και με τις λέξεις, είναι πως μας βοηθάει ν’ απασχολήσουμε δημιουργικά τον μικρό συναναγνώστη μας εν ώρα πτήσης! Αρκεί να ταξιδεύουμε Χριστούγεννα ή μήπως όχι;

 Το αεροπλάνο βρίσκει κενά αέρος;
-Αχ αυτά τα ελάφια του Άη-Βασίλη  πως ανεβοκατεβαίνουν συνέχεια…

 Τα αυτιά μας κλείνουν;
-Ε να είναι για να μην ακούμε τον δυνατό ήχο  από τα κουδουνάκια τους.

Και τώρα ας χασμουρηθούμε λίγο κι ας κλείσουμε τα μάτια. Ήρθε η στιγμή να σιγομουρμουρίσουμε το τραγούδι  του Ρούντολφ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ