Μικροί Αρχαιολόγοι

Συγγραφέας: Κούλα Μπορμπουδάκη

Εικονογράφηση: Λευτέρης Κοντογιάννης/ idcreative

Εκδόσεις: Κυριακίδη

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 9+

 

Ενα παιδικό βιβλίο – ένα εγχειρίδιο, καλύτερα – για το πώς μπορεί ένα παιδί να γίνει αρχαιολόγος. Να μυηθεί στον υπέροχο κόσμο της αρχαιολογίας, να μάθει τα βασικά βήματα για το τι κάνει ένας επιστήμονας στους χώρους που έχουν αναγνωριστεί ως αρχαιολογικοί. Η Κούλα Μπορμπουδάκη, αρχαιολόγος με μεγάλη δράση σε ανασκαφές σε Αθήνα, Κρήτη και Μακεδονία, έγραψε τα δέκα πρώτα βήματα που θα οδηγήσουν ένα παιδί στον φανταστικό κόσμο της αρχαιολογίας και με απλό, αλλά εξαιρετικά λεπτεμερή τρόπο εξηγεί στους επίδοξους αρχαιολόγους πώς ξεκινάμε μια ανασκαφή. Δείχνει τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται, εξηγεί τι είναι το ημερολογίο ανασκαφής, τί είναι τα ευρήματα και τι θεωρείται εύρημα, πώς και πού επιλέγουν οι αρχαιολόγοι να κάνουν ανασκαφές, τι είναι στρωματογραφία, πώς γίνεται η συντήρηση των ευρυμάτων, η διαχείριση και η ταξινόμηση τους ακόμα και το πληροφορίες αντλούμε από κάθε εύρημα. Ενα εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο χωρισμένο σε δέκα κεφάλαια – βήματα, που θα ενθουσιάσει τα παιδιά, ανεξάρτητα από το αν έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να γίνουν στο μέλλον αρχαιολόγοι ή όχι.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.