Μήνυμα στο Μανχάταν & Ενας σαμουράι, ένα σπαθί και το κεράσι της ζωής

Συγγραφείς: Τζένη Κουτσοδημητροπούλου & Μαρία Ρουσάκη
Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή
Σειρά: Κατασκοποι της Γεωγραφίας
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2022
Ηλικίες: 8+

Μια νέα σειρά βιβλίων για παιδιά μας έρχεται από τις Εκδόσεις Διόπτρα, με τα δύο πρώτα βιβλία να έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Μέσα από τις ιστορίες της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου και της Μαρίας Ρουσάκη, κάνουμε ταξίδι τον κόσμο, μαθαίνουμε πολλά για τη γεωγραφια χάρη στην εφαρμογή Πορτολάνος, επισκεπτόμαστε διάφορες μεγάλες πόλεις, ενώ παράλληλα παρακολουθούμε τις ιστορίες μυστηρίου στις οποίες πρωταγωνιστούν παιδιά.

Στο πρώτο βιβλίο βιβλίο με τίτλο «Ένας σαμουράι, ένα σπαθί και το κεράσι της ζωής», η Τζένη Κουτσοδημητροπούλου μας μεταφέρει στην μακρινή Ιαπωνία και παρέα με τη Μίκα, τον Ακίρα και τον Χαρούτο ψάχνουμε να βρούμε τι έχει συμβεί με το πολύτιμο σπαθί των Σαμουράι Honjo Masamune, για το οποιο μάλιστα δίνεται και μια αστρομική αμοιβή σε όποιον καταφέρει να το βρει. Στο δεύτερο βιβλίο με τίτλο «Μήνυμα στο Μανχάταν» η Μαρία Ρουσάκη μας πάει στην Νέα Υόρκη και μας γνωρίζει τον Πίτερ Πάτουικ, ένα αγόρι που τελευταία έχει αρχίσει να αισθάνεται λες και είναι αόρατος. Οι φίλοι του πλέον δεν τον κάνουν παρέα και οι πολυάσχολοι γονείς του τον αφήνουν αρκετές ώρες μόνο του μέσα στην ημέρα. Οπότε κι εκείνος πέφτει με τα μούτρα στην εφαρμογή Πορτολάνος που έχει κατεβάσει στο ολοκαίνουριο κινητό του. Εκεί θα γνωρίσει πολλά άλλα παιδιά λάτρεις της γεωγραφίας και θα μάθει για το χειρόγραφο Βόινιτς. Και εκεί ξεκινάει το μυστήριο.

Περιπέτεια, μυστήριο και πολλά στοιχεία γεωγραφίας σε μια νέα σειρά βιβλίων που σίγουρα θα την αγαπήσουν τα παιδιά.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Η μπάλα

Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος είναι φιδωλός στις λέξεις του, χαρίζει όμως πλουσιοπάροχα τις εικόνες και τις ζωγραφιές του. Ξαναδιηγείται την ιστορία του Μπαχαριάν, αυτή που του μετέφερε η σύζυγός του Χριστίνα, και δημιουργεί ένα μοναδικό εικονογραφημένο βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά, αλλά και σε μεγάλους. Κι εκεί κρύβεται η μαγεία του και η ομορφιά του. Γιατί οι ιστορίες δεν έχουν ηλικία και ο Κυριτσόπουλος το γνωρίζει αυτό.

Η τελεία

Η Τελεία του Peter Reynolds είναι ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα εικονογραφημένα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει. Το έχουν διαβάσει και αγαπήσει τόσα πολλά παιδιά που εδώ και μερικά χρόνια, το βιβλίο του Αμερικανού δημιουργού έχει και τη δική του Παγκόσμια Ημέρα, που γιορτάζεται κάθε χρόνο περίπου στα μέσα του Σεπτεμβρίου.