Μήνυμα στο Μανχάταν & Ενας σαμουράι, ένα σπαθί και το κεράσι της ζωής

Συγγραφείς: Τζένη Κουτσοδημητροπούλου & Μαρία Ρουσάκη
Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή
Σειρά: Κατασκοποι της Γεωγραφίας
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2022
Ηλικίες: 8+

Μια νέα σειρά βιβλίων για παιδιά μας έρχεται από τις Εκδόσεις Διόπτρα, με τα δύο πρώτα βιβλία να έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Μέσα από τις ιστορίες της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου και της Μαρίας Ρουσάκη, κάνουμε ταξίδι τον κόσμο, μαθαίνουμε πολλά για τη γεωγραφια χάρη στην εφαρμογή Πορτολάνος, επισκεπτόμαστε διάφορες μεγάλες πόλεις, ενώ παράλληλα παρακολουθούμε τις ιστορίες μυστηρίου στις οποίες πρωταγωνιστούν παιδιά.

Στο πρώτο βιβλίο βιβλίο με τίτλο «Ένας σαμουράι, ένα σπαθί και το κεράσι της ζωής», η Τζένη Κουτσοδημητροπούλου μας μεταφέρει στην μακρινή Ιαπωνία και παρέα με τη Μίκα, τον Ακίρα και τον Χαρούτο ψάχνουμε να βρούμε τι έχει συμβεί με το πολύτιμο σπαθί των Σαμουράι Honjo Masamune, για το οποιο μάλιστα δίνεται και μια αστρομική αμοιβή σε όποιον καταφέρει να το βρει. Στο δεύτερο βιβλίο με τίτλο «Μήνυμα στο Μανχάταν» η Μαρία Ρουσάκη μας πάει στην Νέα Υόρκη και μας γνωρίζει τον Πίτερ Πάτουικ, ένα αγόρι που τελευταία έχει αρχίσει να αισθάνεται λες και είναι αόρατος. Οι φίλοι του πλέον δεν τον κάνουν παρέα και οι πολυάσχολοι γονείς του τον αφήνουν αρκετές ώρες μόνο του μέσα στην ημέρα. Οπότε κι εκείνος πέφτει με τα μούτρα στην εφαρμογή Πορτολάνος που έχει κατεβάσει στο ολοκαίνουριο κινητό του. Εκεί θα γνωρίσει πολλά άλλα παιδιά λάτρεις της γεωγραφίας και θα μάθει για το χειρόγραφο Βόινιτς. Και εκεί ξεκινάει το μυστήριο.

Περιπέτεια, μυστήριο και πολλά στοιχεία γεωγραφίας σε μια νέα σειρά βιβλίων που σίγουρα θα την αγαπήσουν τα παιδιά.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.