Χαρακτήρες και εικονογράφηση: Ντέιβιντ Ρόμπερτς

Κείμενα: Αλαν ΜακΝτόναλντ

Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη

Εκδόσεις: Susaeta

Χρονιά έκδοσης: 2018

Ηλικίες: 5+ (αφήγηση), 7+ (ανάγνωση)

 

O Mπέρτι είναι ένα αγόρι με μερικές πολύ σιχαμερές συνήθειες, μπλέκει συνέχεια σε μπελάδες, έχει τις πιο τρελές ιδέες, κατέβαζει ο νους του τις πιο απίστευτες δικαιολογίες όταν δεν θέλει να κάνει κάτι, μισεί το ροζ, μισεί την Άντζελα που νομίζει ότι είναι το αγόρι της, δεν διστάζει σε τίποτα και θα κάνει ακόμα και τις μεγαλύτερες παλαβομάρες για να κάνει αυτό που του έχει καρφωθεί στο μυαλό του.

O Nτέιβιντ Ρόμπερτς είναι αυτός που συνέλαβε την ιδέα του Μπέρτι. Αν και είναι διάσημος πλέον εικονογράφος με πολλές συνεργασίες, ο Ρόμπερτς ξεκίνησε σαν σχεδιαστής μόδας, πέρασε από πολλά πόστα και έκανε πολλές αλλαγές επαγγελμάτων για να καταλήξει πως τα παιδικα βιβλία ήταν πάντα το όνειρό του. Ετσι, προέκυψε ο Μπέρτι, που στην Αγγλία κυκλοφορούν 24 βιβλία με τις τρελές περιπέτειές του.

Εδώ στην Ελλάδα, θα βρείτε από την Susaeta τα τέσσερα από τα 24: Καλοί τρόποι, Λάσπες παντού, Φιλί; Μπλιάχ! και Ολα για τη δόξα. Ο Μπέρτι είναι αστείος και σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Μπορεί όλα όσα κάνει να μοιάζουν αηδιαστικά, όμως όλοι μας έχουμε σκεφτεί να τα κάνουμε (κάποιοι τα έχουν κάνει κιόλας!). Ιστορίες γεμάτες σκανταλιές και χιούμορ, παρέα με ένα αγόρι βρομερό αλλά και υπέροχο μαζί.