Να σε κανω μια αγκαλιά;

Συγγραφέας: Φρόσω Φωτεινάκη
Εικονογράφος: Φωτεινή Τίκκου
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2022
Ηλικίες: 5+

Η μικρή Αντιγόνη αγαπάει τις αγκαλιές από τον μπαμπά της και τη μαμά της, αλλά και από τον φίλο της τον Σωτήρη, όμως υπάρχουν και αγκαλιές που δεν την κάνουν να αισθάνεται άνετα. Ομως, επειδή είναι μικρή ντρέπεται να μιλήσει και να πει τι αληθινά αισθάνεται. Η μικρή Αντιγόνη, στις πολύχρωμες εικονογραφημένες σελίδες αυτού του βιβλίου, μιλάει για τις αγκαλιές που τη γεμίζουν χαρά και αγάπη, και τις άλλες την κάνουν να ντρέπεται ή να αγχώνεται και να θέλει να πει ένα τεράστιο και βροντερό «όχι!».

Η  Ψυχολόγος & Ψυχοθεραπεύτρια Φρόσω Φωτεινάκη στο βιβλίο Να σε κάνω μια αγκαλιά; δημιουργεί την ιστορία της μικρής Αντιγόνης για να μιλήσει πρωτίστως στους γονείς για το ποια αγκαλιά είναι ασφαλής για το παιδί μας. Η πρωταγωνίστρια μιλάει για τον αυτοσεβασμό, την οριοθέτηση και τη συναίνεση και η συγγραφέας δίνει εργαλεία στους γονείς για να μπορέσουν να κατανοήσουν όλα τα παραπάνω και να «ψιλιάσουν» το παιδί χωρίς όμως να του δημιουργήσουν νέες φοβίες.

Με το εύρημα της αγκαλιάς – αυτής της τόσο αγαπησιάρικης πράξης, και πρόλογο από έναν άλλο συγγραφέα & εκπαιδευτικό που είχε γράψει κι εκείνος ένα βιβλίο για αγκαλιές, τον Μάριο Μάζαρη, η Φρόσω Φωτεινάκη επιχειρεί να δώσει εργαλεία στους νέους γονείς, ώστε να μπορέσουν να χειριστούν με αποτελεσματικό τρόπο ένα θέμα που ειδικά το τελευταίο διάστημα βρίσκεται και πάλι – δυστυχώς- στις κεντρικές ειδήσεις.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.