Να σε κανω μια αγκαλιά;

Συγγραφέας: Φρόσω Φωτεινάκη
Εικονογράφος: Φωτεινή Τίκκου
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2022
Ηλικίες: 5+

Η μικρή Αντιγόνη αγαπάει τις αγκαλιές από τον μπαμπά της και τη μαμά της, αλλά και από τον φίλο της τον Σωτήρη, όμως υπάρχουν και αγκαλιές που δεν την κάνουν να αισθάνεται άνετα. Ομως, επειδή είναι μικρή ντρέπεται να μιλήσει και να πει τι αληθινά αισθάνεται. Η μικρή Αντιγόνη, στις πολύχρωμες εικονογραφημένες σελίδες αυτού του βιβλίου, μιλάει για τις αγκαλιές που τη γεμίζουν χαρά και αγάπη, και τις άλλες την κάνουν να ντρέπεται ή να αγχώνεται και να θέλει να πει ένα τεράστιο και βροντερό «όχι!».

Η  Ψυχολόγος & Ψυχοθεραπεύτρια Φρόσω Φωτεινάκη στο βιβλίο Να σε κάνω μια αγκαλιά; δημιουργεί την ιστορία της μικρής Αντιγόνης για να μιλήσει πρωτίστως στους γονείς για το ποια αγκαλιά είναι ασφαλής για το παιδί μας. Η πρωταγωνίστρια μιλάει για τον αυτοσεβασμό, την οριοθέτηση και τη συναίνεση και η συγγραφέας δίνει εργαλεία στους γονείς για να μπορέσουν να κατανοήσουν όλα τα παραπάνω και να «ψιλιάσουν» το παιδί χωρίς όμως να του δημιουργήσουν νέες φοβίες.

Με το εύρημα της αγκαλιάς – αυτής της τόσο αγαπησιάρικης πράξης, και πρόλογο από έναν άλλο συγγραφέα & εκπαιδευτικό που είχε γράψει κι εκείνος ένα βιβλίο για αγκαλιές, τον Μάριο Μάζαρη, η Φρόσω Φωτεινάκη επιχειρεί να δώσει εργαλεία στους νέους γονείς, ώστε να μπορέσουν να χειριστούν με αποτελεσματικό τρόπο ένα θέμα που ειδικά το τελευταίο διάστημα βρίσκεται και πάλι – δυστυχώς- στις κεντρικές ειδήσεις.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Με τα φτερά τους ενωμένα

Η ιστορία του Κλεπέταν και της Μαλένα, η ιστορία δύο λευκοπελαργών, μας χαρίζει απλόχερα – όπως έτσι κι αλλιώς κάνει

Ένα γράμμα

Μια τρυφερή ιστορία για τη μεταμορφωτική δύναμη του «Σ’ αγαπώ», τρυφερές καληνύχτες και πολλές συζητήσεις με μικρά παιδιά.