Νανουρίσματα από την Λυδία Σέρβου

sinnefo

Η Κόκκινη Αλεπού αγαπάει τη μουσική τόσο, όσο αγαπάει και τα βιβλία. Δηλαδή πάρα πολύ. Και όταν η μουσική συνδυάζεται με τα παραμύθια, τότε δεν μπορεί να τα κρατήσει για εκείνη, θέλει να τα μοιραστεί με όλον τον κόσμο. Ετσι λοιπόν, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε όλοι μαζί την ευκαιρία να ακούσουμε μερικά από τα πιο όμορφα μουσικά παραμύθια, νανουρίσματα και μουσικά projects για παιδιά που κυκλοφορούν, ενώ εσείς, οι αναγνώστες της Αλεπούς, θα μπορείτε να τα κερδίσετε κιόλας.

servou

Σήμερα έχουμε τη χαρά να σας συστήσουμε τη Λυδία Σέρβου και τον πρώτο της προσωπικό δίσκο «Κάμε τον ύπνο σύννεφο» (Cobalt Music). Η Λυδία Σέρβου ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο συνθέσεις για παιδιά που έχουν γράψει μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα της ελληνικής μουσικής: Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Λοϊζος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Χρήστος Λεοντής, Χάρις Αλεξίου, Νίκος Κυπουργός, Λίνα Νικολακοπούλου, Διονύσης Τσακνής κ.ά.

Στόχος του δίσκου Κάμε τον Ύπνο Σύννεφο είναι, όπως λέει και η ίδια η δημιουργός του, «να δημιουργήσω στον ακροατή την εικόνα μιας μάνας ή ενός πατέρα που νανουρίζει το παιδί του μέσα σ’ ένα δωμάτιο. Σαν να πήρε την κιθάρα του ή τη φλογέρα του και του λέει ένα νανούρισμα για να χαλαρώσει το παιδάκι και να κοιμηθεί. Για αυτό το λόγο σχεδόν σε όλα τα τραγούδια χρησιμοποιήσαμε ένα με δύο όργανα».

Στο κανάλι της Cobalt Kids στο Youtube.com μπορείτε να ακούσετε τη δουλειά της Λυδίας Σέρβου, όπως και άλλων δημιουργών.

Για την ιστορία, η Λυδία Σέρβου είναι διπλωματούχος Κλασσικού Τραγουδιού και Βυζαντινής Μουσικής, καθώς και πτυχιούχος της σχολής Πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών, ενώ κατέχει την άδεια εκπαιδευτικού του προγράμματος «μουσικής και κίνησης» για νεογέννητα και παιδιά έως και 7 ετών από την Kindermusik International.

 

***ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ***

cobalt-logoΗ Κόκκινη Αλεπού και η Cobalt Μusic σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε αντίτυπα του CD της Λυδίας Σέρβου, Κάμε τον ύπνο σύννεφο!

Από το διαγωνισμό θα αναδειχθούν πέντε (5) νικητές που θα λάβουν από ένα αντίτυπο.

Όροι του διαγωνισμού:

  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ, κάτω από το κείμενο με το ονοματεπώνυμό σας.
  • Ο διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, στις 23:59.
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοικοι Ελλάδας.
  • Οι νικητές ενημερώνονται με e-mail την επόμενη μέρα της λήξης του διαγωνισμού.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

This girl is on fire: η Alicia Keys γράφει για έφηβους

Την Alicia Keys οι περισσότεροι τη γνωρίζουμε ως τραγουδίστρια της R’n’B και της Soul. Με 15 βραβεία Grammy στο ενεργητικό της, 8 στούντιο άλμπουμ και περισσότερες από 30 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως θεωρείται δικαίως μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του είδους στη μουσική βιομηχανία. Εκτός από την καριέρα της ως τραγουδίστρια, μουσικοσυνθέτρια και ηθοποιός, τώρα έρχεται να αναλάβει ακόμα έναν ρόλο, αυτόν της συγγραφέα, διασκευάζοντας το τραγούδι της “Girl on Fire” σε βιβλίο. Δεν είναι η πρώτη και σίγουρα δεν είναι η τελευταία που το κάνει, μόνο που η Keys επιλέγει τον πιο δύσκολο δρόμο, όχι του εικονογραφημενου βιβλίου (πόσα άλλωστε τραγούδια έχουν γίνει εικονογραφημένα βιβλία στο παρελθόν; *), αλλά αυτού του εφηβικού βιβλίου και των graphic novel.