Ντετέκτιβ Ελεφάντων

Συγγραφέας- εικονογραφος: Ged Adamson
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Εκδόσεις: Δεσύλλας
Χρονιά έκδοσης: 2023
Ηλικίες: 3+

Πρόκειται για την ιστορία ενός ελέφαντα που παίζει στο πάρκο με τον αγαπημένο του φίλο Άλαν μέχρι που ξαφνικά ο ελέφαντας εξαφανίζεται. Ο Άλαν είναι πολύ ανήσυχος, αλλά η εμφάνιση της Ίντι – ενός δυναμικού κοριτσιού που συστήνεται ως ειδική στην εύρεση εξαφανισμένων ελεφάντων-  τον καθησυχάζει και τον παρασύρει σε μία περιπέτεια. Δύο φίλοι με αρκετά διαφορετικές προσωπικότητες περιφέρονται σε όλη την  πόλη προσπαθώντας να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης του ελέφαντα.

Οι  εικόνες είναι αποτυπωμένες με όμορφα ζωηρά χρώματα. Ιδιαίτερα τα δισέλιδα στο μουσείο και τη λίμνη είναι εμπλουτισμένα με μικρές λεπτομέρειες που οδηγούν τα παιδιά παρατηρώντας τες να φαντάζονται μικρές παράλληλες ιστορίες. Σε κάθε σελίδα υπάρχει κρυμμένος ο ελέφαντας προσδίδοντας μια παιχνιδιάρικη και περιπετειώδη διάθεση στην αφήγηση παροτρίνοντας τον αναγνώστη  να συμμετέχει πιο ενεργά εξασκώντας ταυτόχρονα την παρατηρητικότητά του.

Το “Ντετέκτιβ Ελεφάντων” του Ged Adamson είναι μία διασκεδαστική ιστορία για μικρά παιδιά με στοιχεία μυστηρίου που πραγματεύεται την φιλία και τον σπουδαίο ρόλο που έχει στις ζωές μας. 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο φράχτης

Η ιστορία του Soderguid είναι βαθιά αληθινή, ένας καθρέφτης της πραγματικότητας με όλες τις διαφορές και τις ομοιότητες που μπορούν

Μαμακίαση

Το εικονογραφημένο βιβλίο “Μαμακίαση” είναι ένα βιβλίο που εξηγεί στα μικρά παιδιά την έλξη και εξάρτηση που συχνά νιώθουν για