Ντετέκτιβ Μαξ και Μάγια: η σειρά

Συγγραφέας: Μάρτιν Βίντμαρκ

Εικονογράφηση: Έλενα Βίλις

Μετάφραση: Άννα Παπαφίγκου (1 & 2), Στεφανία Φέρρο (3 & 4)

Εκδόσεις: Κέδρος

Ηλικίες: 9+

 

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 25 βιβλία απαρτίζουν τη σειρά Ντετέκτιβ Μαξ και Μάγια (σουηδικά LasseMajas) που κυκλοφορεί από το 2010 και στην Ελλάδα. Βέβαια, εμείς έχουμε την ευκαιρία να διαβάσουμε τέσσερις μόνο από τις φανταστικές περιπέτειες των δύο συμμαθητών και ιδιωτικών ντετέκτιβ που λατρεύουν να λύνουν μυστήρια. Ο Μαξ και η Μάγια έχουν στήσει ένα μικρό γραφείο στο υπόγειο του σπιτιού της Μάγια όπου παντού υπάρχουν τα αστυνομικά βιβλία του μπαμπά της. Και οι δυο τους λατρεύουν να διαβάζουν και να εμπνέονται από αυτά, ώστε να μπορούν να λύνουν με ευκολία τις υποθέσεις που τους αναθέτουν. Κάθε ένα από τα βιβλία που έγραψε ο Μάρτιν Βίντμαρκ– δάσκαλος και καθηγητής ειδικής αγωγής- αποτελεί και μία υπόθεση που ανέλαβε το φανταστικό δίδυμο. Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν Το μυστήριο των διαμαντιών (2010), Το μυστήριο του ξενοδοχείου (2010), Το Μυστήριο της εφημερίδας (2017) και Το μυστήριο του σχολείου (2017) και κάθε πρώτη σελίδα συστήνει στους αναγνώστες τους ήρωες της κάθε περιπέτειας. Το πρώτο βιβλίο (Diamantmysteriet – The Diamond Mystery) κυκλοφόρησε στη Σουηδία το 2002 και το 25ο μόλις πριν από λίγο καιρό (Τhe fashion Mystery). Οι περιπέτειες του Μαξ και της Μάγια (Lasse και Maja στο πρωτότυπο) έχουν κυκλοφορήσει σε 28 χώρες, έγιναν τηλεοπτική σειρά στη σκανδιναβική χώρα, ενώ το 2013 έκαναν το ντεμπούτο τους και στη μεγάλη οθόνη. Ο Μάρτιν Βίντμαρκ είναι ένας από τους πιο γνωστούς κι αγαπητούς συγγραφείς παιδικών και εφηβικών βιβλίων στη Σουηδία και η σειρά “Μαξ και Μάγια” μία μόνο από τις πολλές που έχει συγγράψει, άλλοτε μόνος κι άλλοτε με κάποιον άλλο συγγραφέα μαζί.

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πάρα πολλά γουρουνάκια και ένας μόνο λύκος

Αν σας αρέσουν τα παραμύθια, τότε σίγουρα θα προτιμάτε να μην τελειώνουν στο άψε σβήσε. Ένα παραμύθι θέλει αστείους ήρωες, ενδιαφέρον, λεπτομέρειες και σασπένς! Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του λύκου με τα τρία γουρουνάκια. Πόσες όμως παραλλαγές έχουμε ήδη διαβάσει και πόσες ακόμα μπορούμε να φανταστούμε;

Η Χόλι γεμίζει το κόκκινο σακίδιο

Η Χόλι είναι ένα μικρό πιγκουινάκι που μένει μαζί με τους γονείς και το υπόλοιπο σμήνος κάπου στον Νότιο Πόλο. Απολαμβάνει το παιχνίδι στο χιόνι, τα φρέσκα, λαχταριστά ψαράκια και τις βραδινές συναντήσεις με τους υπόλοιπους πιγκουίνους. Μια μέρα ο μπαμπάς της θα της ανακοινώσει ότι η θάλασσα δεν έχει πλέον πολλά ψάρια και θα χρειαστεί να ταξιδέψει μακριά για να μπορέσει να βρει φαγητό για όλους.