Ντετέκτιβ Μαξ και Μάγια: η σειρά

Συγγραφέας: Μάρτιν Βίντμαρκ

Εικονογράφηση: Έλενα Βίλις

Μετάφραση: Άννα Παπαφίγκου (1 & 2), Στεφανία Φέρρο (3 & 4)

Εκδόσεις: Κέδρος

Ηλικίες: 9+

 

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 25 βιβλία απαρτίζουν τη σειρά Ντετέκτιβ Μαξ και Μάγια (σουηδικά LasseMajas) που κυκλοφορεί από το 2010 και στην Ελλάδα. Βέβαια, εμείς έχουμε την ευκαιρία να διαβάσουμε τέσσερις μόνο από τις φανταστικές περιπέτειες των δύο συμμαθητών και ιδιωτικών ντετέκτιβ που λατρεύουν να λύνουν μυστήρια. Ο Μαξ και η Μάγια έχουν στήσει ένα μικρό γραφείο στο υπόγειο του σπιτιού της Μάγια όπου παντού υπάρχουν τα αστυνομικά βιβλία του μπαμπά της. Και οι δυο τους λατρεύουν να διαβάζουν και να εμπνέονται από αυτά, ώστε να μπορούν να λύνουν με ευκολία τις υποθέσεις που τους αναθέτουν. Κάθε ένα από τα βιβλία που έγραψε ο Μάρτιν Βίντμαρκ– δάσκαλος και καθηγητής ειδικής αγωγής- αποτελεί και μία υπόθεση που ανέλαβε το φανταστικό δίδυμο. Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν Το μυστήριο των διαμαντιών (2010), Το μυστήριο του ξενοδοχείου (2010), Το Μυστήριο της εφημερίδας (2017) και Το μυστήριο του σχολείου (2017) και κάθε πρώτη σελίδα συστήνει στους αναγνώστες τους ήρωες της κάθε περιπέτειας. Το πρώτο βιβλίο (Diamantmysteriet – The Diamond Mystery) κυκλοφόρησε στη Σουηδία το 2002 και το 25ο μόλις πριν από λίγο καιρό (Τhe fashion Mystery). Οι περιπέτειες του Μαξ και της Μάγια (Lasse και Maja στο πρωτότυπο) έχουν κυκλοφορήσει σε 28 χώρες, έγιναν τηλεοπτική σειρά στη σκανδιναβική χώρα, ενώ το 2013 έκαναν το ντεμπούτο τους και στη μεγάλη οθόνη. Ο Μάρτιν Βίντμαρκ είναι ένας από τους πιο γνωστούς κι αγαπητούς συγγραφείς παιδικών και εφηβικών βιβλίων στη Σουηδία και η σειρά “Μαξ και Μάγια” μία μόνο από τις πολλές που έχει συγγράψει, άλλοτε μόνος κι άλλοτε με κάποιον άλλο συγγραφέα μαζί.

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.