Νυχτερινός Ουρανός 

Κείμενα: Rola Shaw
Εικονογράφηση: Lara Hawthorne
Μετάφραση: Ηλίας Μαγκλίνης
Εκδόσεις Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2022
Ηλικίες: 5+ (μεγαλόφωνη ανάγνωση), 7+

Μια από τις πιο μαγικές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων είναι όταν τα βράδια έχουν τη δυνατότητα να δουν και να θαυμάσουν τον κατάστικτο νυχτερινό ουρανό. Μόνο τότε μπορούμε ίσως να συνειδητοποιήσουμε έστω και στο ελάχιστο την απεραντοσύνη του κόσμου μας. Ο νυχτερινός ουρανός κρύβει ιστορίες, μυστήρια και μυστικά και οι Rola Shaw* αποκαλύπτουν στο υπέροχα εικονογραφημένο βιβλίο τους κάποια από αυτά. Το Νυχτερινός Ουρανός είναι ουσιαστικά μια εικονογραφημένη περιήγηση στον νυχτερινό ουρανό και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5+ ετών.

Οι αστερισμοί, οι σχηματισμοί, ο Γαλαξίας μας, ο Σταυρός του Νότου, η ιστορία της ερήμου Καλαχάρι, το πώς χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι λαοί τα αστέρια, όπως οι αρχαίοι Αιγύπτιοι που έχτισαν τις πυραμίδες, αλλά και οι πρώιμοι Πολυνήσιοι ναυτικοί που διέσχισαν τον Ειρηνικό Ωκεανό μέχρι οι αστροναύτες που ταξιδεύουν στο διάστημα, αλλά και το πώς μπορούμε εμείς σήμερα να παρατηρήσουμε τον νυχτερινό ουρανό, όλα βρίσκονται μέσα στο υπέροχο αυτό εικονογραφημένο βιβλίο.

Ο νυχτερινός ουρανός έχει υπάρξει οδηγός και πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο εκατομμύρια χρόνια τώρα. Ανακαλύψτε τον, διαβάτε τα μυστικά του και θαμπωθείτε από τις πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες εικόνες που κρύβουν οι υπέροχες εικονογραφήσεις της Lara Hawthorne.

* Rola Shaw είναι το ψευδώνυμο ενός δημιουργικού ντούο που γνωρίστηκαν πριν από οκτώ χρόνια δουλεύοντας μαζί σε παιδικές εκδόσεις. Η φιλία τους αναπτύχθηκε μέσα από την αγάπη τους για τον παιχνιδιάρικο, ευφάνταστο και διορατικό κόσμο των παιδικών βιβλίων. Μαζί έχουν περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στη συγγραφή και στην επιμέλεια παιδικών βιβλίων. Ζουν και εργάζονται στο Βερολίνο.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.