Ο άνεργος Πρίγκηπας

prigkipas

Συγγραφέας: Ιωάννα Μπουλντούμη

Εικονογράφηση: Νικόλας Ανδρικόπουλος

Σειρά: Μικρές Καληνύχτες

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2015

Ηλικίες: 5+

 

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας πρίγκηπας. Και μια μέρα… απολύθηκε! Τι; Νομίζετε πως δεν διαβάσατε καλά; Ναι, ο πρίγκηπας της ιστορίας μας έχασε τη δουλειά του. Η οικονομική κρίση χτύπησε και το δικό του το βασίλειο και τώρα προσπαθεί να βρει καινούργια δουλειά. Παρά τα πολλά του προσόντα κανείς δεν φαίνεται να θέλει να τον προσλάβει, ενώ όσο εκείνος ψάχνει, οι δουλειές στα άλλα βασίλεια όλο και μειώνονται. Ωσπου μια μέρα, κι αφού έχει απογοητευτεί πολύ που δεν βρίσκει δουλειά, περνώντας έξω από ένα άλλο βασίλειο, αυτό της Γεύσης, που δεν είναι τίποτε άλλο από μια όμορφη ταβερνούλα, θα δει μια αγγελία…

Δύσκολο πράγμα να μιλήσεις στα παιδιά για την ανεργία, όμως η Ιωάννα Μπουλντούμη βρήκε έναν πολύ ωραίο τρόπο για να μας βοηθήσει να το κάνουμε. Σε μία εποχή που η ανεργία έχει μπει σχεδόν σε όλα τα σπίτια, τα παιδιά μαθαίνουν με τη βοήθεια του πρίγκηπα πως, κανείς δεν πάει χαμένος, πως ευκαιρίες υπάρχουν παντού, αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.