Ο άνεργος Πρίγκηπας

prigkipas

Συγγραφέας: Ιωάννα Μπουλντούμη

Εικονογράφηση: Νικόλας Ανδρικόπουλος

Σειρά: Μικρές Καληνύχτες

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2015

Ηλικίες: 5+

 

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας πρίγκηπας. Και μια μέρα… απολύθηκε! Τι; Νομίζετε πως δεν διαβάσατε καλά; Ναι, ο πρίγκηπας της ιστορίας μας έχασε τη δουλειά του. Η οικονομική κρίση χτύπησε και το δικό του το βασίλειο και τώρα προσπαθεί να βρει καινούργια δουλειά. Παρά τα πολλά του προσόντα κανείς δεν φαίνεται να θέλει να τον προσλάβει, ενώ όσο εκείνος ψάχνει, οι δουλειές στα άλλα βασίλεια όλο και μειώνονται. Ωσπου μια μέρα, κι αφού έχει απογοητευτεί πολύ που δεν βρίσκει δουλειά, περνώντας έξω από ένα άλλο βασίλειο, αυτό της Γεύσης, που δεν είναι τίποτε άλλο από μια όμορφη ταβερνούλα, θα δει μια αγγελία…

Δύσκολο πράγμα να μιλήσεις στα παιδιά για την ανεργία, όμως η Ιωάννα Μπουλντούμη βρήκε έναν πολύ ωραίο τρόπο για να μας βοηθήσει να το κάνουμε. Σε μία εποχή που η ανεργία έχει μπει σχεδόν σε όλα τα σπίτια, τα παιδιά μαθαίνουν με τη βοήθεια του πρίγκηπα πως, κανείς δεν πάει χαμένος, πως ευκαιρίες υπάρχουν παντού, αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.