Ο Άτλας του Χρόνου

Συγγραφέας: Tommaso Maiorelli
Εικονογράφηση: Carla Manea
Μετάφραση: Στέλλα Πεκιαρίδη
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2022
Ηλικίες: 12+

Τα πιο σημαντικά γεγονότα της ιστορίας του κόσμου μας μέσα από μια εικονογραφημένη, πολυτελή έκδοση. Ο Άτλας του Χρόνου των Ιταλών Tommaso Maiorelli – καθηγητή Ιστορίας και Φιλοσοφίας σε σχολεία της γείτονας χώρα – και Carla Manea ξεδιπλώνει την ιστορία του κόσμου μας από τη στιγμή της γένεσης του κόσμου ως τις μέρες μας.

Χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο περιήγησης τη χρονογραμμή, συγγραφέας και εικονογράφος αφηγούνται με λόγια και εικόνες τη δημιουργία του διαστήματος, κάνοντας την Ιστορία πιο θελκτική και ενδιαφέρουσα. Σελίδα τη σελίδα αρχίζει να ξεδιπλώνεται η ιστορία του ανθρωπινού γένους, μέσα από τα σπουδαιότερα γνωστά γεγονότα, από τη Μεγάλη Εκρηξη ως τις μέρες μας.

Οι εποχή των δεινοσαύρων, η Προϊστορία, οι πολιτισμοί της Μεσοποταμίας, η Αρχαία Αίγυπτος, η Περσία και η Αρχαία Ελλάδα με την Αρχαία Ρώμη, κι ύστερα η Κίνα, οι Αμερικές και το Ισλάμ, ξεδιπλώνονται ώσπου να φτάσουμε στον 20 αιώνα και τον 21ο αιώνα, στα δικά μας τα πιο πρόσφατα. Ιστορία, φιλοσοφία και πολιτισμός όλα παρουσιάζονται μέσα από μικρά και εύληπτα κείμενα. Μεγάλα αναπτύγματα παρεμβάλονται της αφήγησης και τροφοδοτούν με ακόμα περισσότερες πληροφορίες τον αναγνώστη.

Ο Ατλας του Χρόνου είναι ένα συμπυκνωμένο μάθημα παγκόσμιας Ιστορίας, από τη γέννεση του Κόσμου ως τις μέρες μας, με ενδιαφέρουσα εικονογράφηση και κείμενα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των νεαρών αναγνωστών.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ