Ο φύλακας του 8κτώ – η αρχή…

Συγγραφέας: Σάντρα Ελευθερίου

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 9+

 

Ο Αιμίλιος είναι ένα παιδί διαφορετικό από όλα τα άλλα του ορφανοτροφείου στο οποίο μεγαλώνει. Αν και εμφανισιακά δεν διαφέρει σε κάτι, κλαίει συνέχεια, χωρίς να μπορεί να σταματήσει και χωρίς να γνωρίζει τον λόγο. Μόνο όταν θα αρρωστήσει και ο γιατρός του βάλει σταγόνες στα αυτιά και βαμβάκι το κλάμα του θα σταματήσει ακαριαία. Ο Αιμίλιος περνάει τις μέρες του στο ορφανοτροφείο περιμενοντας όπως κάθε παιδί που μένει εκεί να υιοθετηθεί. Ομως, άδικα. Οι μέρες περνούν, το μικρό αγόρι μεγαλώνει, ώσπου μια μέρα φτάνουν για εκείνον ο Γεώργιος και η Ερασμία και οι περιπέτειές του ξεκινούν… Ποιός είναι όμως ο τύφλος κύριος Χακίμ που τον έχει πάντα τον Αιμίλιο από κοντά; Με ποιόν τρόπο ο Αιμίλιος θα αποκτήσει επίθετο; Πως ένα τσούρμο ανθρώπων που εργάζονται σε τσίρκο θα γίνουν η οικογένειά του και τι μυστικό κρύβει επιτέλους ο γερο-Χακίμ; Ποιός είναι ο Μορίς και ο Εμίλ και με ποιόν τρόπο να καταφέρει η Μαργκρίτ να του κλέψει την καρδιά; Η αρχή της τριλογίας είναι εδώ…

Γεμάτο περιπέτειες, δράματα, δράση, ιστορίες από τα παλιά, μαγικά, τσίρκο και πολλά ακροβατικά και νούμερα, η Σάντρα Ελευθερίου σε παρασύρει σε μια φανταστική ιστορία με πρωταγωνιστή το μικρό αυτό αγόρι. Σε παίρνει από το χέρι και σε οδηγεί ως την βορειοανατολική Γη, στο βασίλειο της Νεμ όπου ξεκινάει η ιστορία της. Μάγοι, θεές και βασιλιάδες μπλέκονται με τους πρωταγωνιστές του βιβλίου, που δεν σε αφήνει να το αφήσεις. Οι περιγραφές των τοπίων θυμίζουν λίγο Τόλκιν και το αίσθημα που σου προκαλεί η ανάγνωσή του είναι σαν να διαβάζεις κάτι που θα μπορούσε να έχει επηρεαστεί από τα βιβλία της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ή του Λέμονι Σνίκετ, αν και η ίδια η συγγραφέας έχει δηλώσει πως οι βασικές επιδράσεις έρχονται από το βιβλίο/παιχνίδι Assassin’s Creed, τα έργα των Τομ Ρόμπινς, Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ και Πάτρικ Ζίσκιντ, μεταξύ άλλων. Οπως και να ‘χει, το πρώτο μέρος της τριλογίας καταφέρνει να σε κρατάει σε αγωνία μέχρι και την τελευταία του σελίδα και να σε κάνει να ανυπομονείς για το δεύτερο. 

* Το βιβλίο διαβάζεται άνετα κι από ενήλικες

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.