Ο κόσμος των ξωτικών

Συγγραφέας: Ίζι Κουίν
Εικονογράφηση: Ελέν Μαζισόν
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
Χρονιά έκδοσης: 2021
Ηλικίες: 5+, 7+

Θα ήθελες να μάθεις τα πάντα για τα ξωτικά και τις νεράιδες; Τότε το βιβλίο της Ίζι Κουίν είναι αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις. Πού ζουν αυτά τα περίεργα πλάσματα, ποια είναι τα βασικά τους χαρακτηριστικά, γιατί οι άνθρωποι τους απέδιδαν τα παλιά χρόνια χαρακτηριστικά τύχης ή ατυχίας, τα θεωρούσαν κατεργάρικα και προσπαθούσαν να τα διώξουν; Το μόνο σίγουρο με τα ξωτικά και τις νεράιδες είναι ότι δεν μπορούμε όλοι να τα δούμε, μόνο οι πολύ παρατηρητικοί, για αυτό και η Κουίν μαζί με την Μαζισόν έβαλαν τα δυνατά τους να μας αποκαλύψουν όλα τους τα μυστικά. Αν έχεις, λοιπόν, τα μάτια σου ανοιχτά, μπορεί και εσύ να βρεις ένα ξωτικό ή μια νεράδα. Πρέπει μόνο να έχεις διαβάσει το βιβλίο αυτό και να είσαι παρατηρητικός.

Με την παραμυθένια εικονογράφηση και όλα τα στοιχεία που παραθέτει η συγγραφέας, το σίγουρο είναι ότι οι μικροί αναγνώστες θα μαγευτούν από τον κόσμο των νεραϊδών και των ξωτικών. Αναζητήστε το.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το βιβλίο του μικροσκοπίου

Με το διάβασμα αυτού του βιβλίου ετοιμαστείτε για αναζήτηση μικροσκοπίου! Στις περίπου 60 σελίδες του μαθαίνουμε τα μέρη και την αρχή λειτουργίας του μικροσκοπίου και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε τον μικρόκοσμο του σπιτιού, των φυτών, των ζώων, του ανθρώπινου σώματος και του εδάφους.

Θα παίζουμε;

Το “Θα παίξουμε;” είναι μια ιστορία για μικρά παιδιά (κατά τη γνώμη μου, ακόμα και για προσχολικής ηλικίας) και για τη σχέση τους με την τεχνολογία, σε αντιδιαστολή με τη συμμετοχή τους στην πραγματική ζωή. Τον Πέδρο προσκαλούν σε παιχνίδι η αδελφή του, οι γονείς του, οι συμμαθητές, η γιαγιά και ο παππούς του, αλλά μάταια… ή μήπως τελικά όχι;

Όλα για την περίοδο

Έχουμε άλλωστε τόσα βιβλία γνώσεων για το ανθρώπινο σώμα, γιατί όχι και ένα για αυτό που αφορά κάτι παραπάνω από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη; Και ναι, μπορεί η έμμηνος ρύση να αποτελεί ακόμα και σήμερα ταμπού σε πολλές χώρες, ακόμα και στην ελληνική επαρχία, όμως στην εποχή της τεχνολογίας και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στις πληροφορίες, ότι δεν υπήρχε ως σήμερα στα ελληνικά ένα βιβλίο για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο βρίσκαμε μόνο ως κεφάλαιο ή ως αναφορά σε βιβλία γνώσεων για τη σεξουαλικότητα, είναι αδιανότητο.