Ο Λου και ο Λι στο νησί της Τελειότητας

loukaili

Συγγραφέας: Μαρία Ζαβάκου

Εικονογράφηση: Μαρία Μπαχά

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2015

Ηλικίες: 7+

 

Ο Λου κι ο Λι είναι ένα αχώριστο δίδυμο. Κάνουν αυτό που τους αρέσει πιό πολύ και δεν δείχνουν να νοιάζονται πολύ για τον Βασιλιά Τέλειο και τις παράλογες διαταγές του για την απόλυτη τελειότητα. Δεν τον φοβούνται όπως τα άλλα παιδιά, ούτε προσπαθούν να γίνουν τέλεια για να τον ευχαριστήσουν. Δεν υπολογίζουν τα κακότροπα και πολλές φορές πικρόχολα σχόλιά του και δεν δείχνει να τους ενοχλεί που ο Βασιλιάς του Νησιού της Τελειότητας δεν τους συμπαθεί καθόλου.

Γιατί ο Λου και ο Λι ο Λαγός ξέρουν πολύ καλά στην καρδιά τους πως αυτό που κάνουν, τα νοστιμότατα γλυκά που φτιάχνουν μέσα στο ζαχαροπλαστείο τους, τους κάνουν απόλυτα ευτυχισμένους. Θέλουν μια μέρα να καταφέρουν να φτιάχνουν τόσα πολλά γλυκά που να τα μοιράζουν σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Το βιβλίο της Μαρίας Ζαβάκου αγγίζει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, αυτό της αποδοχής. Ολοι λίγο ή πολύ έχουμε βρεθεί στην θέση αυτή, να αμφιβάλλουμε για τις ικανότητές μας, επειδή κάποιος –δεν έχει σημασία ποιός- αποφάσισε πως δεν το κάνουμε καλά ή πως δεν πρέπει να το κάνουμε καθόλου και “για το καλό μας” πρέπει να ακολουθήσουμε άλλο δρόμο. Κι όλοι- λίγο ή πολύ- αισθανθήκαμε λυπημένοι ή ακόμα χειρότερα, λίγοι. Η συγγραφέας σκαρφίστηκε μια πολύ όμορφη ιστορία, με πρωταγωνιστές ένα μικρό αγόρι, τον Λου και τον φίλο του τον Λι, τον λαγό. Θα καταφέρουν οι δυό τους να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους, ακόμα και με τον Βασιλιά Τέλειο πάνω από το κεφάλι τους να τους προστάζει και να τους τιμωρεί συνέχεια; Και τελικά, τι είναι προτιμότερο; Να κάνεις αυτό που κάνει τους άλλους ευτυχισμένους ή εσένα τον ίδιο;

 

***Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο στην Ελλάδα που κυκλοφόρησε με τη βοήθεια του crowdfunding. Το κοινό χρημοτοδότησε την έκδοσή του και κάθε φορά που πωλείται ένα αντίτυπό του μέρος των εσόδων διατίθεται στην Ένωση Μαζί για το Παιδί. 

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Οι μικροί φιλόσοφοι*

Κάθε βιβλίο περιέχει μικρές ιστορίες δύο ή τριών σελίδων με τις περιπέτειες μιας παρέας ανθρωπόμορφων ζώων. Απλές στιγμές, όπως το μοίρασμα μιας μερίδας πατάτες ή ένας καινούριος φίλος που δε μιλάει τη γλώσσα μας, γίνονται αφορμή για κουβέντα.

Η ιστορία της Τέχνης σε 21 γάτες

Η Nia Gould μας προτείνει μια φρέσκια, διασκεδαστική διαδρομή στην ιστορία της Τέχνης, ακολουθώντας τα ίχνη της γάτας – μοντέλου. Εικοσιένα διαφορετικά κινήματα τέχνης, με τα βασικά χαρακτηριστικά τους και τους αντιπροσωπευτικούς καλλιτέχνες που τα επινόησαν ή τα υπηρέτησαν, αποτυπώνονται επάνω σε γάτες που ποζάρουν αυτάρεσκα και με αυτοπεποίθηση στις σελίδες αυτής της καλαίσθητης έκδοσης.

Η Τζούλια και ο καρχαρίας

Μια ολιγόμηνη μετακόμιση σε ένα παλιό φάρο φέρνει αντιμέτωπο ένα δεκάχρονο κορίτσι, τη Τζούλια και τους γονείς της, με σωρεία αλλεπάλληλων προκλήσεων. Η Κίραν Μίλγουντ Χέργκρεϊ πραγματεύεται δύσκολα θέματα που αφορούν τη σχέση με την οικογένεια, τους φίλους, τον εκφοβισμό, την ψυχική ασθένεια. Το δεκάχρονο κορίτσι καλείται να διεκδικήσει καινούργιες φιλίες, να υπερασπιστεί φίλους που πέφτουν θύματα εκφοβισμού, να αντιμετωπίσει τα δικά της τραύματα και κυρίως να διαχειριστεί την ψυχική ασθένεια της μητέρας της.