Ο Λου και ο Λι στο νησί της Τελειότητας

loukaili

Συγγραφέας: Μαρία Ζαβάκου

Εικονογράφηση: Μαρία Μπαχά

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2015

Ηλικίες: 7+

 

Ο Λου κι ο Λι είναι ένα αχώριστο δίδυμο. Κάνουν αυτό που τους αρέσει πιό πολύ και δεν δείχνουν να νοιάζονται πολύ για τον Βασιλιά Τέλειο και τις παράλογες διαταγές του για την απόλυτη τελειότητα. Δεν τον φοβούνται όπως τα άλλα παιδιά, ούτε προσπαθούν να γίνουν τέλεια για να τον ευχαριστήσουν. Δεν υπολογίζουν τα κακότροπα και πολλές φορές πικρόχολα σχόλιά του και δεν δείχνει να τους ενοχλεί που ο Βασιλιάς του Νησιού της Τελειότητας δεν τους συμπαθεί καθόλου.

Γιατί ο Λου και ο Λι ο Λαγός ξέρουν πολύ καλά στην καρδιά τους πως αυτό που κάνουν, τα νοστιμότατα γλυκά που φτιάχνουν μέσα στο ζαχαροπλαστείο τους, τους κάνουν απόλυτα ευτυχισμένους. Θέλουν μια μέρα να καταφέρουν να φτιάχνουν τόσα πολλά γλυκά που να τα μοιράζουν σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Το βιβλίο της Μαρίας Ζαβάκου αγγίζει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, αυτό της αποδοχής. Ολοι λίγο ή πολύ έχουμε βρεθεί στην θέση αυτή, να αμφιβάλλουμε για τις ικανότητές μας, επειδή κάποιος –δεν έχει σημασία ποιός- αποφάσισε πως δεν το κάνουμε καλά ή πως δεν πρέπει να το κάνουμε καθόλου και “για το καλό μας” πρέπει να ακολουθήσουμε άλλο δρόμο. Κι όλοι- λίγο ή πολύ- αισθανθήκαμε λυπημένοι ή ακόμα χειρότερα, λίγοι. Η συγγραφέας σκαρφίστηκε μια πολύ όμορφη ιστορία, με πρωταγωνιστές ένα μικρό αγόρι, τον Λου και τον φίλο του τον Λι, τον λαγό. Θα καταφέρουν οι δυό τους να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους, ακόμα και με τον Βασιλιά Τέλειο πάνω από το κεφάλι τους να τους προστάζει και να τους τιμωρεί συνέχεια; Και τελικά, τι είναι προτιμότερο; Να κάνεις αυτό που κάνει τους άλλους ευτυχισμένους ή εσένα τον ίδιο;

 

***Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο στην Ελλάδα που κυκλοφόρησε με τη βοήθεια του crowdfunding. Το κοινό χρημοτοδότησε την έκδοσή του και κάθε φορά που πωλείται ένα αντίτυπό του μέρος των εσόδων διατίθεται στην Ένωση Μαζί για το Παιδί. 

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.