Ο Μπερτ χάνει τη φωνή του

Συγγραφέας: Τζένη Κουτσοδημητροπούλου
Εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2022
Ηλικίες: 5+

Ο Μπερτ είναι ένα γαϊδαράκος που αγαπάει το δροσερό χορτάρι, τις βόλτες και το ηλιοβασίλεμα. Αγαπάει τους φίλους του και το κρυφτό. Εκείνη τη μέρα ο Μπερτ δεν βγήκε από τον στάβλο. Δεν μιλούσε με κανένα γιατί συνέβη κάτι τρομερό… Έχασε τη φωνή του! Με τη βοήθεια των φίλων του, ο Μπέρτ θα γυρίσει πίσω στον χρόνο και θα προσπαθήσει να θυμηθεί πού ήταν η τελευταία φορά που την είχε. Τι ρόλο όμως παίζουν οι κότες και το αγαπημενο του παιχνίδι, το κρυφτό; Θα καταφέρει ο Μπερτ να τη βρει και πάλι;

Το «Ο Μπερτ χάνει τη φωνή του» είναι το δεύτερο εικονογραφημένο βιβλίο της σειράς «Σε καταλαβαίνω» της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου, που απευθύνεται σε μικρά παιδιά. Πρόκειται για εικονογραφημένα βιβλία που μέσα από τις γλυκές ιστορίες, τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται θέματα δύσκολα, όπως για παράδειγμα ο εκφοβισμός ή η απώλεια και μέσα από τις ιστορίες των ζώων που πρωταγωνιστούν διδάσκονται την αυτοεκτίμηση και τη δύναμη της φιλίας και της αγάπης. Η εικονογράφηση σε αυτή τη σειρά παίζει σημαντικό ρόλο, με τη Χρύσα Σπυρίδωνος να δίνει τον παλμό της ιστορίας.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.