Ο Μπερτ χάνει τη φωνή του

Συγγραφέας: Τζένη Κουτσοδημητροπούλου
Εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2022
Ηλικίες: 5+

Ο Μπερτ είναι ένα γαϊδαράκος που αγαπάει το δροσερό χορτάρι, τις βόλτες και το ηλιοβασίλεμα. Αγαπάει τους φίλους του και το κρυφτό. Εκείνη τη μέρα ο Μπερτ δεν βγήκε από τον στάβλο. Δεν μιλούσε με κανένα γιατί συνέβη κάτι τρομερό… Έχασε τη φωνή του! Με τη βοήθεια των φίλων του, ο Μπέρτ θα γυρίσει πίσω στον χρόνο και θα προσπαθήσει να θυμηθεί πού ήταν η τελευταία φορά που την είχε. Τι ρόλο όμως παίζουν οι κότες και το αγαπημενο του παιχνίδι, το κρυφτό; Θα καταφέρει ο Μπερτ να τη βρει και πάλι;

Το «Ο Μπερτ χάνει τη φωνή του» είναι το δεύτερο εικονογραφημένο βιβλίο της σειράς «Σε καταλαβαίνω» της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου, που απευθύνεται σε μικρά παιδιά. Πρόκειται για εικονογραφημένα βιβλία που μέσα από τις γλυκές ιστορίες, τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται θέματα δύσκολα, όπως για παράδειγμα ο εκφοβισμός ή η απώλεια και μέσα από τις ιστορίες των ζώων που πρωταγωνιστούν διδάσκονται την αυτοεκτίμηση και τη δύναμη της φιλίας και της αγάπης. Η εικονογράφηση σε αυτή τη σειρά παίζει σημαντικό ρόλο, με τη Χρύσα Σπυρίδωνος να δίνει τον παλμό της ιστορίας.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;

Ευχαριστώ

Ένα μικρό αγόρι κάνει κάτι διαφορετικό σε κάθε σελίδα: περπατά, ποδηλατεί, κάθεται, είναι με φίλους, τη γάτα του, στο μπάνιο, στο παράθυρο … και σε όλες τις στιγμές του έχει ένα ‘ευχαριστώ’ να πει: σε ζώα, φυτά, πράγματα, ακόμη και στον ίδιο του τον εαυτό! 

Τα ήσυχα βράδια

Η θεματολογία του βιβλίου αυτού περιστρέφεται γύρω από τη νύχτα και απ’ ό,τι συμβαίνει ‘στα σκοτεινά’. Σε τι οφείλεται η ύπαρξη της νύχτας, τι συμβαίνει στο σκοτεινό ουρανό, πως λειτουργεί ο ύπνος, γιατί το μαύρο κυριαρχεί στην όραση του ανθρώπου το βράδυ, ποια η σχέση των ζώων και κάποιων φυτών με τη νύχτα; Αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις που τυχόν έχουμε μεγάλοι και μικροί γύρω από τα λιγότερο φανερά και γνωστά ‘καμώματα της ημέρας’, απαντώνται μέσα σε 19 δισέλιδα.