Ο Νόι και η φάλαινα

Συγγραφέας-εικονογράφος: Benji Davies

Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εκδόσεις: Ίκαρος

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+

 

O Nόι είναι ένα παιδί μοναχικό, που ζει με τον πατέρα του σε ένα σπίτι στην παραλία. Μαζί τους ζουν κι έξι γάτες. Ομως ο μπαμπάς του Νόι έπρεπε να δουλεύει και τον άφηνε μόνο του ώρες ατελείωτες στο σπίτι. Ενα βράδυ έριξε μια τρομερή καταιγίδα. Την επόμενη μέρα ο Νόι βγήκε στην παραλία να δει τί άφησε πίσω τους ο άνεμος και η φοβερή βροχή. Δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε μπροστά του ξεβρασμένο ένα μωρό φαλαινάκι. Ο Νόι θα κάνει τα πάντα για να το κρατήσει κοντά του, να το σώσει. Το μεταφέρει στο σπίτι του, το βάζει στη γεμάτη νερό μπανιέρα, του μιλάει, το ταΐζει, του διαβάζει, όμως πόσο μπορεί να το κρύβει από τον μπαμπά του; Οταν εκείνος θα το μάθει, θα μάθει και κάτι που δεν του έχει περάσει από το μυαλό: πως ο γιός του αισθάνεται μόνος. Και τότε εκεί, μαζί με το φαλαινάκι που πρέπει να το επιστρέψουν εκεί που ανήκει, ανοίγει ένας καινούργιος κόσμος για τους δύο τους, μπαμπά και γιό.

Ο Benji Davis είναι ένας από τους πιο αγαπημένους εικονογράφους και παραμυθάδες. Τα βιβλία του είναι γεμάτα συναίσθημα και αυτό το αντιλαμβάνειται όχι μόνο ο αφηγητής, αλλά και ο μικρός ακροατής. Το φαλαινάκι που ξέβρασε στην ακτή η μπόρα γίνεται η αιτία και ο Νόι να μάθει να αποχωρίζεται κάτι που αγαπάει πολύ και ο μπαμπάς του να καταλάβει πως τα παιδιά θέλουν παρέα, θέλουν την προσοχή που τους αξίζει, θέλουν τους γονείς παρόντες. Η αισθητική της εικονογράφησής του σε συνδυασμό με τη γεμάτη ομορφιά ιστορία του μικρού Νόι κατατάσσει το βιβλίο του σε αυτά που αξίζει να έχει ένα παιδί στη βιβλιοθήκη του.

 

 

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Με τα φτερά τους ενωμένα

Η ιστορία του Κλεπέταν και της Μαλένα, η ιστορία δύο λευκοπελαργών, μας χαρίζει απλόχερα – όπως έτσι κι αλλιώς κάνει

Ένα γράμμα

Μια τρυφερή ιστορία για τη μεταμορφωτική δύναμη του «Σ’ αγαπώ», τρυφερές καληνύχτες και πολλές συζητήσεις με μικρά παιδιά.