Ο πρίγκιπας με τα τρία πεπρωμένα

Συγγραφείς: Δρ Εύη Παπαδοπούλου & Δρ Βασίλης Χρυσικόπουλος

Εικονογράφηση: Farida El Gazzar

Εκδόσεις: Μάρτης

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+

 

Eνα εξαιρετικό βιβλίο κυκλοφόρησε το καλοκαίρι από τις Εκδόσεις Μάρτης. Ο λόγος για τον Πρίγκιπα με τα τρία πεπρωμένα, το πρώτο της σειράς Αρχαία Αιγυπτικά Παραμύθια. Πίσω από την έκδοση αυτή βρίσκονται δύο επιστήμονες, η Δρ Παπαδοπούλου και ο Δρ Χρυσικόπουλος, αρχαιολόγοι και οι δύο, και η Ελληνο-Αιγυπτιακής καταγωγής εικονογράφος και εικαστικός Farida El Gazzar. Το παραμύθι του πρίγκιπα δεν είναι καινούργιο, χρονολογείται στον 13ο π.Χ αιώνα, κατά τις αρχές της 19ης Φαραωνικής Δυναστείας, και σώζεται σε πάπυρο που φυλάσσεται στο Βρετανικό Μουσείο.

Η ιστορία του Πρίγκιπα ξεκινάει από πριν ακόμα γεννηθεί, όταν ένας Φαραώ, βαθιά απογοητευμένος από την έλλειψη απόγονου, προσεύχεται καθημερινά στους θεούς να αποκτήσει έναν γιο. Οι ευχές του και οι προσευχές του θα εισακουσούν και λίγους μήνες μετά θα κρατήσει στα χέρια του το μονάκριβο παιδί του. Οι επτά Αθώρ που ορίζουν τη μοίρα των ανθρώπων, θα ορίσουν και τη μοίρα του Πρίγκιπα: θα πεθάνει ή από σκύλο ή από φίδι ή από κροκόδειλο. Ο Φαραώ, φοβούμενος για το μέλλον του παιδιού του, θα του χτίσει ένα απομονωμένο παλάτι στην έρημο και θα ζήτησε να μην τον αφήσει κανείς να βγει από εκεί. Ομως το παιδί θα μεγαλώσει και θα ζητήσει να γνωρίσει τον κόσμο. Ο πρίγκιπας θα καταφέρει να πείσει τον πατέρα του να τον αφήσει να ταξιδέψει, θα βγει έξω και θα αποφάσισε να ορίσει ο ίδιος τη ζωή του και το μέλλον του. Θα ταξιδέψει σε μέρη μακρινά, όπου θα βρει το ταίρι του και με τη δική της βοήθεια και αγάπη θα ξεπεράσει κάθε λογής εμπόδια.

Η ιστορία του Πρίγκιπα απευθύνεται σε παιδιά 5+ και αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία οι μικροί ακροατές (ή και αναγνώστες) της να αρχίσουν να μαθαίνουν για την Αίγυπτο, τον υπέροχο πολιτισμό της και την ιστορία της.  Η εικονογράφηση της Farida El Gazzar αποτελεί την “πύλη εισόδου” στην υπέροχη αυτή αρχαία χώρα, καθώς δίνει μορφή και ζωή- παίρνοντας έμπνευση από αρχαίες αιγυπτιακές τοιχογραφίες – στην ιστορία του Πρίγκιπα με τα τρία Πεπρωμένα.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ