Ο Στρατηγός κι ο γάτος του

cover_stratigos1Συγγραφέας: Λίλα Πατρόκλου

Εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού

Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 7+

 

Σε ένα χωριό μακριά από την Αθήνα, ένας εν αποστρατεία στρατηγός ζει μόνος του, χωρίς την οικογένειά του, στο σπίτι του το πατρικό, που πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Εκεί, και παρέα με τον φίλο του τον Παναγιώτη, περνάει τις μέρες του, μια στο σπίτι, μια στο καφενείο αλλά πάντα παρέα με έναν γάτο. Και ξαφνικά, εκείνος που ήξερε πως τα ζώα μένουν πάντα έξω από το σπίτι θα βρεθεί σε ένα μεγάλο δίλλημα: να “κρατήσει χαρακτήρα” και να συνεχίσει να μένει μόνος του ή να αφήσει αυτόν τον κακομοίρη τον γάτο που τριγυρίζει όλο μέσα στα πόδια του να μπει στο σπίτι του και στην καρδιά του;  H Λίλα Πατρόκλου γράφει μια λιτή αλλά γεμάτη νοήματα ιστορία για την σχέση ενός Στρατηγού και της γάτα που αποφάσισε να τον υιοθετήσει. Μια ιστορία για την αγάπη, την ανάγκη της συνύπαρξης και τον φόβο για την απώλεια και τον πόνο.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.