O τελευταίος λύκος

Συγγραφέας: Σεμπαστιάν Περέζ
Εικονογράφος:
Ζυστίν Μπραξ
Μετάφραση:
Εύη Γεροκώστα
Εκδόσεις:
Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
Χρονιά έκδοσης: 2023
Ηλικίες: 5+, 7+

Ο μικρός Μιλό, ο ικανός τοξοβόλος, αποφασίζει να αντιμετωπίσει μόνος του τον τελευταίο λύκο, τον μοναδικό που μετά τον Μεγάλο Πόλεμο του περασμένου χειμώνα κατάφερε να επιζήσει. Ο Μεγάλος Πόλεμος ανάμεσα στους ανθρώπους και τους λύκους αφάνισε τους άντρες του χωριού του, αλλά και τους λύκους. Όμως, ένα βράδυ ακούστηκε από το δάσος το ουρλιαχτό του τελευταίου λύκου κι ο φόβος επέστρεψε…

Στο εξώφυλλο του βιβλίου, πλαισιωμένοι από ένα βαθύ μπλε, φιγουράρουν ασημόλευκος και τεράστιος ο Τελευταίος Λύκος και, ανάμεσα στα πόδια του, ο πολύ μικρός Μιλό.  Ο Τελευταίος Λύκος είναι η απειλή – η τελευταία απειλή – και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ο Μιλό, ένα μικρό αγόρι, αναλαμβάνει την επικίνδυνη αποστολή, για να προστατέψει το χωριό του. Σελίδα-σελίδα ο σκοπός του Μιλό γίνεται όλο και πιο ιερός, καθώς συναντά κι άλλους ανθρώπους που ζουν με τον φόβο του λύκου. Τα ίχνη του θηράματος είναι βαθιά και μεγάλα, όμως ο θηρευτής είναι ατρόμητος.

«Ο Τελευταίος Λύκος» είναι ένα παραμύθι που περιλαμβάνει μια δοκιμασία, έναν ατρόμητο και ικανό νεαρό ήρωα, μια απειλή και μια ανατροπή. Ποιος είναι, αλήθεια, ο εχθρός; Ποιος είναι ο κυνηγός και ποιος ο κυνηγημένος; Πως ορίζεται η απειλή στη φύση; Ως που πρέπει να φτάσει κανείς για να συνειδητοποιήσει αν και από τι απειλείται πραγματικά; Μπορεί μια ιστορία να σταματήσει έναν πόλεμο; Ο Μιλό, το μικρό αγόρι με το τόξο, που δεν θέλει να αντικρίζει τον φόβο, κάνει τη δική του μοναχική διαδρομή στο σκοτεινό δάσος ώσπου φτάνει, μόνος του πάλι, να ανακαλύψει την αλήθεια.

Ένα ωραίο παραμύθι σε μια προσεγμένη έκδοση. Μια περιπέτεια που διαβάζεται αργά, σαν να αναζητούμε κι εμείς τον Τελευταίο Λύκο, σαν να ακολουθούμε προσεκτικά τα χνάρια των πρωταγωνιστών στις  εντυπωσιακές γαλαζόχρωμες  εικόνες της Justine Brax με τις ασημίζουσες λεπτομέρειες. 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.