Ο Ξυλαράκης

Συγγραφέας: Julia Donaldson

Εικονογράφηση: Axel Scheffler

Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις: Ικαρος

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Ο Ξυλαράκης ζει με τη γυναίκα του και τα τρία του παιδιά σε ένα δέντρο στη μέση του δάσους. Που να ξέρει όμως, πως μια ανοιξιάτικη μέρα εκεί που έχει βγει μια βόλτα, θα μπλεχτεί σε μια περιπέτεια που θα τον απομακρύνει από το σπίτι του και την οικογένειά του και ότι ο Αγιος Βασίλης θα είναι τελικά αυτός που θα τον βοηθήσει να ξαναγυρίσει κοντά τους;

Η Τζούλια Ντόναλντσον γράφει τις περιπέτειες του Ξυλαράκη, ενώ ο Σέφλερ εικονογραφεί με τον δικό του, μοναδικό και αξεπέραστο τρόπο (που τον έχει κάνει αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες) μια ιστορία για την αξία της οικογένειας και της αγάπης και τη σημασία του να περνάει κανείς τις γιορτές των Χριστουγέννων με τους αγαπημένους του.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως, η Ντόναλντσον έχει γράψει ένα κείμενο γεμάτο στιχάκια και ομοιοκαταληξίες στα αγγλικά, ένα κείμενο που αγγλόφωνα έντυπα και site έχουν επαινέσει για το πόσο έξυπνο είναι. Ο Φίλιππος Μανδηλαράς, αν και είχε ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά του, έκανε εξαιρετική δουλειά. Ετσι, το ελληνικό κείμενο κρατάει την ουσία και αναδεικνύει τη σημασία της ιστορίας και τα νοήματα της με χιούμορ, χωρίς να χάνει στο ελάχιστο από την αλλαγή της γλώσσας.

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Με τα φτερά τους ενωμένα

Η ιστορία του Κλεπέταν και της Μαλένα, η ιστορία δύο λευκοπελαργών, μας χαρίζει απλόχερα – όπως έτσι κι αλλιώς κάνει

Ένα γράμμα

Μια τρυφερή ιστορία για τη μεταμορφωτική δύναμη του «Σ’ αγαπώ», τρυφερές καληνύχτες και πολλές συζητήσεις με μικρά παιδιά.