Οδός Αγοράς, τέρμα!

Συγγραφέας: Ματ ντε λα Πένια

Εικονογράφηση: Κρίστιαν Ρόμπινσον

Μετάφραση: Έφη Καλλιφατίδη

Εκδόσεις: Polaris

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 5+

 

Είναι Κυριακή πρωί και ο Σι Τζέι και η γιαγιά του φεύγουν από την εκκλησία και κατευθύνονται προς την στάση του λεωφορείου. Ο καιρός είναι βροχερός και ο μικρός διαμαρτύρεται που δεν έχουν αυτοκίνητο όπως οι άλλοι φίλοι του ή που χρειάζεται να ακολουθεί τη γιαγιά του κάθε Κυριακή σε αυτό το μέρος, όταν τα άλλα παιδιά πηγαίνουν να παίξουν. Μέσα στο λεωφορείο, μαζί με τον κ. Ντένις, τον οδηγό και τους υπόλοιπους επιβάτες, ο Σι Τζέι θα μάθει να παρατηρεί και με βοηθό τη γιαγιά του θα δει την πραγματική ομορφιά της πόλης στην οποία ζει και του κόσμου που είναι γύρω του.

Το βιβλίο του Ματ Ντε Λα Πένια σου ανοίγει πραγματικά τα μάτια και σε μαθαίνει να βλέπεις με τα μάτια της ψυχής σου. Και αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που ανακηρύχθηκε Newbery Medalist 2016 (ALA) και έχει τιμηθεί με 13 άλλα βραβεία. Είναι ένα βιβλίο που σου δείχνει πως να χαίρεσαι με τα μικρά πράγματα, να αναζητάς την ομορφιά στα γκρίζα σημεία της πόλης που ζεις, να την αφουγκράζεσαι χωρίς να την προσπερνάς, να ακούς τη μουσική της και να χαίρεσαι να δίνεις σε άλλους συνανθρώπους την χαρά με απλές κινήσεις.

 

 

***ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ***ΕΚΛΕΙΣΕ***

Η Κόκκινη Αλεπού και οι Εκδόσεις Polaris σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε αντίτυπα του βιβλίου του Ματ Ντε Λα Πένια, Οδός Αγοράς, τέρμα!

Από το διαγωνισμό θα αναδειχθούν δύο νικητές που θα λάβουν από ένα αντίτυπο.

Όροι του διαγωνισμού:

  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ, κάτω από το κείμενο με το ονοματεπώνυμό σας.
  • Ο διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, στις 23:59.
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοικοι Ελλάδας.
  • Οι νικητές ενημερώνονται με e-mail την επόμενη μέρα της λήξης του διαγωνισμού.

***Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλους τους διαγωνισμούς μας***

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Οι μικροί φιλόσοφοι*

Κάθε βιβλίο περιέχει μικρές ιστορίες δύο ή τριών σελίδων με τις περιπέτειες μιας παρέας ανθρωπόμορφων ζώων. Απλές στιγμές, όπως το μοίρασμα μιας μερίδας πατάτες ή ένας καινούριος φίλος που δε μιλάει τη γλώσσα μας, γίνονται αφορμή για κουβέντα.

Η ιστορία της Τέχνης σε 21 γάτες

Η Nia Gould μας προτείνει μια φρέσκια, διασκεδαστική διαδρομή στην ιστορία της Τέχνης, ακολουθώντας τα ίχνη της γάτας – μοντέλου. Εικοσιένα διαφορετικά κινήματα τέχνης, με τα βασικά χαρακτηριστικά τους και τους αντιπροσωπευτικούς καλλιτέχνες που τα επινόησαν ή τα υπηρέτησαν, αποτυπώνονται επάνω σε γάτες που ποζάρουν αυτάρεσκα και με αυτοπεποίθηση στις σελίδες αυτής της καλαίσθητης έκδοσης.

Η Τζούλια και ο καρχαρίας

Μια ολιγόμηνη μετακόμιση σε ένα παλιό φάρο φέρνει αντιμέτωπο ένα δεκάχρονο κορίτσι, τη Τζούλια και τους γονείς της, με σωρεία αλλεπάλληλων προκλήσεων. Η Κίραν Μίλγουντ Χέργκρεϊ πραγματεύεται δύσκολα θέματα που αφορούν τη σχέση με την οικογένεια, τους φίλους, τον εκφοβισμό, την ψυχική ασθένεια. Το δεκάχρονο κορίτσι καλείται να διεκδικήσει καινούργιες φιλίες, να υπερασπιστεί φίλους που πέφτουν θύματα εκφοβισμού, να αντιμετωπίσει τα δικά της τραύματα και κυρίως να διαχειριστεί την ψυχική ασθένεια της μητέρας της.