Οδός Αγοράς, τέρμα!

Συγγραφέας: Ματ ντε λα Πένια

Εικονογράφηση: Κρίστιαν Ρόμπινσον

Μετάφραση: Έφη Καλλιφατίδη

Εκδόσεις: Polaris

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 5+

 

Είναι Κυριακή πρωί και ο Σι Τζέι και η γιαγιά του φεύγουν από την εκκλησία και κατευθύνονται προς την στάση του λεωφορείου. Ο καιρός είναι βροχερός και ο μικρός διαμαρτύρεται που δεν έχουν αυτοκίνητο όπως οι άλλοι φίλοι του ή που χρειάζεται να ακολουθεί τη γιαγιά του κάθε Κυριακή σε αυτό το μέρος, όταν τα άλλα παιδιά πηγαίνουν να παίξουν. Μέσα στο λεωφορείο, μαζί με τον κ. Ντένις, τον οδηγό και τους υπόλοιπους επιβάτες, ο Σι Τζέι θα μάθει να παρατηρεί και με βοηθό τη γιαγιά του θα δει την πραγματική ομορφιά της πόλης στην οποία ζει και του κόσμου που είναι γύρω του.

Το βιβλίο του Ματ Ντε Λα Πένια σου ανοίγει πραγματικά τα μάτια και σε μαθαίνει να βλέπεις με τα μάτια της ψυχής σου. Και αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που ανακηρύχθηκε Newbery Medalist 2016 (ALA) και έχει τιμηθεί με 13 άλλα βραβεία. Είναι ένα βιβλίο που σου δείχνει πως να χαίρεσαι με τα μικρά πράγματα, να αναζητάς την ομορφιά στα γκρίζα σημεία της πόλης που ζεις, να την αφουγκράζεσαι χωρίς να την προσπερνάς, να ακούς τη μουσική της και να χαίρεσαι να δίνεις σε άλλους συνανθρώπους την χαρά με απλές κινήσεις.

 

 

***ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ***ΕΚΛΕΙΣΕ***

Η Κόκκινη Αλεπού και οι Εκδόσεις Polaris σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε αντίτυπα του βιβλίου του Ματ Ντε Λα Πένια, Οδός Αγοράς, τέρμα!

Από το διαγωνισμό θα αναδειχθούν δύο νικητές που θα λάβουν από ένα αντίτυπο.

Όροι του διαγωνισμού:

  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ, κάτω από το κείμενο με το ονοματεπώνυμό σας.
  • Ο διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, στις 23:59.
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοικοι Ελλάδας.
  • Οι νικητές ενημερώνονται με e-mail την επόμενη μέρα της λήξης του διαγωνισμού.

***Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλους τους διαγωνισμούς μας***

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.