Οι κατάσκοποι της γεωγραφίας: Η επιστροφή του Κόμη Δράκουλα και το μυστήριο με τις νυχτερίδες & Το μυστικό των Βίκινγκς

Συγγραφείς: Λίνα Μουσιώνη, Μάγια Δεληβοριά
Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή
Σειρά: Οι κατάσκοποι της Γεωγραφίας
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2023
Ηλικίες: 9+

Η σειρά «Οι κατάσκοποι της γεωγραφίας» εμπλουτίστηκε με δύο ακόμη τίτλους, φτάνοντας συνολικά τους τέσσερις! Περιπέτεια, ταξίδια, μυστήρια και μπόλικη Γεωγραφία σε μια σειρά βιβλίων που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών με τη δράση, την πλοκή και τις απίθανες πληροφορίες που διαβάζουν. Στα δύο νέα βιβλία, που κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό, η δράση μεταφέρεται πιο βόρεια, στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στη Ρουμανία και στη Νορβηγία.

Στο Η επιστροφή του Κόμη Δράκουλα και το μυστήριο με τις νυχτερίδες, ο Ιάσονας αντί για να βρεθεί σε κάποιο ελληνικό νησί η παραθαλάσσιο μέρος για τις οικογενειακές διακοπές, θα περάσει το καλοκαίρι του μαζί με την υπεροπτική και φιλάρεσκη αδελφή του Κλαίρη, στη μεσαιωνική πόλη Σιγκισοάρα, κοντά στα Καρπάθια Όρη, στη Ρουμανία. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή «Πορτολάνος», διαβάζει πως η Σιγκισοάρα είναι η πατρίδα του θρυλικού κόμη Δράκουλα και πως υπάρχουν σοβαρές υποψίες για την επιστροφή του. Άλλωστε, πώς αλλιώς μπορούν αν εξηγηθούν οι συχνές επιθέσεις νυχτερίδων στην πόλη; Και τι συμβαίνει στη μυστηριώδη Φλορίνα; Μήπως τελικά έχει αρχίσει να μεταμορφώνεται σε βαμπίρ; Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας της Λίνας Μουσιώνη θα περιπλανηθεί στην πόλη-κάστρο και στα στενά δρομάκια της, αναζητώντας τη λύση του μυστηρίου.

Στο Το μυστικό των Βίκινγκς της Μάγιας Δεληβοριά, η Αμαλία και η Ρόη είναι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας με κωδικά ονόματα σπουδαίων εξερευνητριών, κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Μαζί με τη γιαγιά Μαρία που έχει ξεκινήσει τη δική της εξερεύνηση, θα επισκεφτούν τα ξαδέρφια τους Λίνα και Στέλιο που πια ζουν στο Όσλο της Νορβηγίας και θα αναζητήσουν τη λύση του μυστηρίου. Ποιο είναι άραγε το «λαμπρό πλοίο» που κρύβει τον φάκελο με την αποστολή που τους έχει αναθέσει ο Πορτολάνος; Θα καταφέρουν να ανακαλύψουν την πυξίδα των Βίκινγκς που κρύβει ένα από τα μυστικά της ζωής;

Και τα δύο νέα βιβλία της σειράς Οι κατάσκοποι της Γεωγραφίας ξεχωρίζουν για την απλή γραφή τους, την πλοκή τους, τους χαρακτήρες τους και τις γεμάτες δράση περιπέτειες που ζουν. Απευθύνονται σε παιδιά που αγαπούν να λύνουν μυστήρια, συνδυάζουν τη Γεωγραφία με την τεχνολογία και τη λογοτεχνία και αποδεικνύονται ιδανικοί σύντροφοι για τις καλοκαιρινές διακοπές!

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.