Οι παράξενοι κόσμοι – ταξιδιωτικό πρακτορείο: Στην άκρη του ωκεανού

Συγγραφέας: L.D. Lapinski
Μετάφραση
: Αγγελική Δαρλάση
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2022
Ηλικίες: 9+, 12+

Γνωρίσαμε τη Φλικ το 2021 όταν μια αναπάντεχη και καθόλου καλοδεχούμενη μετακόμιση της οικογέγειάς της στο χωριό Μικροί Δράκοντες θα τη φέρει σε επαφή με ένα παράξενο, σκονισμένο κατάστημα, το Ταξιδιωτικό Πρακτορείο «Oι Παράξενοι Κόσμοι», εκεί όπου τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται στην πραγματικότητα. Μέσα σε αυτό το κατάστημα θα γνωρίσει τον Τζόναθαν Μέρκατορ, τον υπεύθυνο του πρακτορείου, και η περιπέτεια θα ξεκινήσει.

Αυτό που μάθαμε στο πρώτο βιβλίο των L.D. Lapinski είναι πως κάθε βαλίτσα μπορεί να σε μεταφέρει και σ’ έναν διαφορετικό κόσμο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να την ανοίξεις και η μαγεία θα αρχίσει…

Στη συνέχεια της τριλογίας των L.D. Lapinski, στο Στην άκρη του ωκεανού η Φλικ είναι πλέον και επίσημα μέλος της Λέσχης των Παράξενων Κόσμων κι έτσι, όταν μια κατεπείγουσα έκκληση φθάνει από τον κόσμο του Ρήγματος και συγκεκριμένα την καπετάνισσα Βασίλισα Νάιφ Σάμπαν, εκείνη και ο Τζόναθαν θα μπουν στη βαλίτσα που τους μεταφέρει σ’ εκείνον τον κόσμο. Το Ρήγμα είναι ένας επίπεδος νερένιος κόσμος, γεμάτος με περίεργους γοργονάνθρωπους, μυστηριώδη θαλάσσια πλάσματα και τεράστια πλοία που τα κυβερνούν φοβισμένοι πειρατές. Μόνο που ο κόσμος αυτός συρρικνώνεται. Η άκρη του ωκεανού όλο και πλησιάζει. Οι κάτοικοι του Ρήγματος πρέπει να εγκαταλείψουν τον κόσμο τους και μάλιστα όσο το δυνατόν συντομότερα. Πώς όμως μπορείς να φυγαδεύσεις ένα πλοίο μέσα από μια βαλίτσα; Θα μπορέσουν η Φλικ κι ο Τζόναθαν να βρουν τρόπο… προτού να είναι πολύ αργά;Για όσους αγάπησαν τη Φλικ και τον Τζόναθαν από το πρώτο κιόλας βιβλίο, η συνέχεια της περιπέτειάς τους είναι εδώ. Κείμενο που ρέει πολύ γρήγορα, δράση και πλοκή που κόβουν την ανάσα, σε ένα βιβλίο για παιδιά που αγαπούν τη μαγεία και την περιπέτεια.

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.