Οι παράξενοι κόσμοι – ταξιδιωτικό πρακτορείο: Στην άκρη του ωκεανού

Συγγραφέας: L.D. Lapinski
Μετάφραση
: Αγγελική Δαρλάση
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2022
Ηλικίες: 9+, 12+

Γνωρίσαμε τη Φλικ το 2021 όταν μια αναπάντεχη και καθόλου καλοδεχούμενη μετακόμιση της οικογέγειάς της στο χωριό Μικροί Δράκοντες θα τη φέρει σε επαφή με ένα παράξενο, σκονισμένο κατάστημα, το Ταξιδιωτικό Πρακτορείο «Oι Παράξενοι Κόσμοι», εκεί όπου τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται στην πραγματικότητα. Μέσα σε αυτό το κατάστημα θα γνωρίσει τον Τζόναθαν Μέρκατορ, τον υπεύθυνο του πρακτορείου, και η περιπέτεια θα ξεκινήσει.

Αυτό που μάθαμε στο πρώτο βιβλίο των L.D. Lapinski είναι πως κάθε βαλίτσα μπορεί να σε μεταφέρει και σ’ έναν διαφορετικό κόσμο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να την ανοίξεις και η μαγεία θα αρχίσει…

Στη συνέχεια της τριλογίας των L.D. Lapinski, στο Στην άκρη του ωκεανού η Φλικ είναι πλέον και επίσημα μέλος της Λέσχης των Παράξενων Κόσμων κι έτσι, όταν μια κατεπείγουσα έκκληση φθάνει από τον κόσμο του Ρήγματος και συγκεκριμένα την καπετάνισσα Βασίλισα Νάιφ Σάμπαν, εκείνη και ο Τζόναθαν θα μπουν στη βαλίτσα που τους μεταφέρει σ’ εκείνον τον κόσμο. Το Ρήγμα είναι ένας επίπεδος νερένιος κόσμος, γεμάτος με περίεργους γοργονάνθρωπους, μυστηριώδη θαλάσσια πλάσματα και τεράστια πλοία που τα κυβερνούν φοβισμένοι πειρατές. Μόνο που ο κόσμος αυτός συρρικνώνεται. Η άκρη του ωκεανού όλο και πλησιάζει. Οι κάτοικοι του Ρήγματος πρέπει να εγκαταλείψουν τον κόσμο τους και μάλιστα όσο το δυνατόν συντομότερα. Πώς όμως μπορείς να φυγαδεύσεις ένα πλοίο μέσα από μια βαλίτσα; Θα μπορέσουν η Φλικ κι ο Τζόναθαν να βρουν τρόπο… προτού να είναι πολύ αργά;Για όσους αγάπησαν τη Φλικ και τον Τζόναθαν από το πρώτο κιόλας βιβλίο, η συνέχεια της περιπέτειάς τους είναι εδώ. Κείμενο που ρέει πολύ γρήγορα, δράση και πλοκή που κόβουν την ανάσα, σε ένα βιβλίο για παιδιά που αγαπούν τη μαγεία και την περιπέτεια.

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.