Ολες οι εποχές του χρόνου σ’ ένα δέντρο

Συγγραφέας: Patricia Hegarty

Εικονογράφηση: Britta Teckentrup

Εκδόσεις: Τζιαμπίρης – Πυραμίδα

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+, 5+

 

Ολες οι εποχές του χρόνου περνούν πάνω και γύρω από ένα δέντρο, ενώ μια κουκουβάγια παρατηρεί τις αλλαγές στο τοπίο. Το βιβλίο αυτό σε κείμενα της Patricia Hegarty και εικονογράφηση της Britta Teckentrup σε μαγεύει από το εξώφυλλο και από την αίσθηση που αφήνει το χαρτί στο χέρι σου. Τραχύ και χοντρό, με πολύ έντονα χρώματα και μια τρύπα στη μέση, σε καλεί να το ανοίξεις και να ανακαλύψεις μαζί με τα ζώα του δάσους τις τέσσερις εποχές του χρόνου, να δεις τις αλλαγές που επιφέρει στο δέντρο, να ψάξεις να βρεις τα ζωάκια που κατοικούν πάνω του ή γύρω του κι όλα αυτά συνοδευόμενα από στιχάκια που εξηγούν με διασκεδαστικό τρόπο το φθινόπωρο και κιτρίνισμα των φύλλων, τον χειμώνα, το χιόνι και την παγωνιά, την άνοιξη και τα μπουμπούκια, το καλοκαίρι και τους ζουμερούς καρπούς.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Η μπάλα

Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος είναι φιδωλός στις λέξεις του, χαρίζει όμως πλουσιοπάροχα τις εικόνες και τις ζωγραφιές του. Ξαναδιηγείται την ιστορία του Μπαχαριάν, αυτή που του μετέφερε η σύζυγός του Χριστίνα, και δημιουργεί ένα μοναδικό εικονογραφημένο βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά, αλλά και σε μεγάλους. Κι εκεί κρύβεται η μαγεία του και η ομορφιά του. Γιατί οι ιστορίες δεν έχουν ηλικία και ο Κυριτσόπουλος το γνωρίζει αυτό.

Η τελεία

Η Τελεία του Peter Reynolds είναι ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα εικονογραφημένα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει. Το έχουν διαβάσει και αγαπήσει τόσα πολλά παιδιά που εδώ και μερικά χρόνια, το βιβλίο του Αμερικανού δημιουργού έχει και τη δική του Παγκόσμια Ημέρα, που γιορτάζεται κάθε χρόνο περίπου στα μέσα του Σεπτεμβρίου.