Όταν οι άγγελοι του χιονιού πετούν

Συγγραφέας: Maggie O’ Farrell
Εικονογράφηση: Daniela Jaglenka Terrazzini
Μετάφραση: Τατιάνα Γαλάτουλα
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2021
Ηλικίες: 5+ (μεγαλόφωνη ανάγνωση), 7+

H Σιλβί ξυπνάει ξαφνικά ένα βράδυ και βλέπει το δωμάτιό της λουσμένο μ’ ένα ασημένιο φως, τα έπιπλά της σκεπασμένα από πάγο κι έναν παράξενο επισκέπτη να κάθεται κοντά στο κρεβάτι της. Μα τι συμβαίνει, είναι δυνατόν να συνέβη κάτι μυστηριώδες, κάτι μαγικό όσο εκείνη κοιμοταν; Και ποιος είναι αυτός ο επισκέπτης που μοιάζει με άγγελο, με τα πελώρια βελούδινα φτερά του και τον παγωμένο γαλαζωπό χιτώνα του; Είναι ο άγγελος του χιονιού, που έχει έρθει κοντά της για να την προστατέψει. Ο άγγελός της έχει έρθει στη Γη με μια σημαντική αποστολή… να σώσει τη ζωή της. Ομως είναι περίεργο που εκείνη μπορεί να τον δει. Τι συμβαίνει με τη Σιλβί και τον άγγελο;

Η Maggie O’Farrell, συγγραφέας από τη Βόρεια Ιρλανδία, γνωστή και βραβευμένη για τα ενήλικα βιβλία της, δοκιμάζει τις δυνάμεις στο παιδικό βιβλίο με αυτή τη χριστουγεννιάτικη ιστορία. Με τη συνοδεία της αέρινης, σχεδόν διάφανης σε κάποια σημεία, εικονογράφησης της Daniela Jaglenka Terrazzini, η συγγραφέας αφηγείται μια μαγική ιστορία, υπενθυμίζοντάς μας πως εκεί έξω υπάρχει πάντα κάποιος που μας προσέχει. Ενα βιβλίο ιδανικό για μεγαλόφωνες αναγνώσεις, όχι μόνο για τώρα τα Χριστούγεννα.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.