Παιχνίδι Θανάτου για Καλά Κορίτσια

Συγγραφέας: Holly Jackson
Μετάφραση: Βαγγέλης Γιαννίσης
Σειρά: Οδηγός Φόνων
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 203
Ηλικίες: 15+

Όλα ξεκίνησαν με ένα ανεξιχνίαστο έγκλημα και ένα κορίτσι που δεν έλεγε να τα παρατήσει με τίποτα. Στο πρώτο βιβλίο της πολύ επιτυχημένης σειράς «Οδηγός φόνων» με τίτλο Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια, η μαθήτρια Λυκείου Πιπ Φιτζ-Αμόμπι αρχίζει να ερευνά ένα φόνο, που όλοι λένε πως διέπραξε ο Σαλ Σινγκ, όμως εκείνη δεν είναι καθόλου μα καθόλου σίγουρη. Έτσι ξεκινάει ένα πρότζεκτ για την εισαγωγή της στο πανεπιστήμιο, προσποιούμενη ότι ερευνά τη συμμετοχή των μέσων ενημέρωσης στην υπόθεση. Διαβάζει αναφορές της αστυνομίας και παίρνει συνεντεύξεις από φίλους των δύο παιδιών, της αδικοχαμένης Άντι Μπελ και του θεωρούμενου ως δολοφόνου. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η Πιπ δημιουργεί ένα αρχείο, το οποίο τη βοηθάει να σχηματίσει τον χάρτη του εγκλήματος και τελικά τα καταγράφει όλα σε ένα podcast.

Kι ενώ το podcast που δημιούργησε στο πρώτο βιβλίο με την εξιχνίαση του φόνου έχει γίνει viral και εκείνη έχει υποσχεθεί ότι δεν θα ξανασχοληθεί με εγκλήματα, θα πάρει τον λόγο της πίσω και στο δεύτερο βιβλίο Μίσος και αίμα για καλά κορίτσια, όταν εξαφανίζεται ο Τζέιμι, ο αδελφός ενός φίλου της, και η αστυνομία του Λιτλ Κίλτον δεν κάνει τίποτε για αυτό. Τότε η Πιπ  αποφασίζει να αναλάβει την υπόθεση.

Η τριλογία «Οδηγός φόνων» κλείνει με το Παιχνίδι Θανάτου για Καλά Κορίτσια, όπου η Πιπ στοιχειώνεται από την τελευταία της έρευνα. Καθώς ετοιμάζεται πλέον να φύγει για το κολέγιο, παρουσιάζεται μία νέα υπόθεση, η οποία αυτή τη φορά την αφορά… Αρχίζει να λαμβάνει απειλητικά μηνύματα με την ερώτηση: Ποιος θα ψάξει για σένα όταν εξαφανιστείς; Γρήγορα η πρωταγωνίστρια θα ανακαλύψει τη σχέση ανάμεσα στον διώκτη της και έναν κατά συρροή δολοφόνο, αλλά οι αστυνομικοί αρνούνται και πάλι να αναλάβουν δράση.

Ο καταιγιστικός ρυθμός των εξελίξεων και στα τρία βιβλία της σειράς, σε συνδυασμό με την τριτοπρόσωπη αφήγηση κάνει τον αναγνώστη να θέλει να μπει βαθιά στην πλοκή της ιστορίας. Το τρίτο βιβλίο προσφέρει το κλείσιμο, το καταλληλότερο τέλος στην ιστορία αυτή που ξεκίνησε για την Πιπ με τον φόνο της Άντι Μπελ. Ένα θρίλερ καταιγιστικό, που παρασέρνει τον νεαρό αναγνώστη στη δύνη των εξελίξεων.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ