Πάρα πολλά γουρουνάκια και ένας μόνο λύκος

Συγγραφέας: Davide Cali
Εικονογράφος: Marianna Balducci
Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Χρονιά έκδοσης: 2023
Ηλικίες: 5+

Αν σας αρέσουν τα παραμύθια, τότε σίγουρα θα προτιμάτε να μην τελειώνουν στο άψε σβήσε. Ένα παραμύθι θέλει αστείους ήρωες, ενδιαφέρον, λεπτομέρειες και σασπένς! Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του λύκου με τα τρία γουρουνάκια. Πόσες όμως παραλλαγές έχουμε ήδη διαβάσει και πόσες ακόμα μπορούμε να φανταστούμε; Το βιβλίο αυτό δίνει τροφή στην φαντασία, μικρών και μεγάλων παιδιών ενώ παράλληλα αποτελεί ένα ευχάριστο τρόπο γνωριμίας με τους αριθμούς.

Πώς γίνεται μια φορά και έναν καιρό ένας λύκος πονηρός και σκοτεινός να έφαγε τρία γουρουνάκια; Αν ξέρουμε μόνο αυτό, είναι σίγουρα πράγματι, πολύ βαρετό. Τι μέγεθος είχε το καθένα, σε ποιο άρεσε η ζωγραφική, σε ποιο το σκέιτμπορντ, σε ποιο η αστρολογία και το σκάκι; Είμαστε εντελώς σίγουροι ότι ήταν τρία; Και γιατί όχι πέντε ή επτά; Και ο λύκος; Τι γνωρίζουμε για αυτόν; Με ποιον τρόπο του άρεσε να κυνηγάει τα γουρουνάκια; Άλλοτε με αδιάβροχο κίτρινο μπουφανάκι και ασορτί καπέλο, άλλοτε με κόκκινο γυαλί, σίγουρα μιλάμε για έναν λύκο με στιλ. Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε όλα, και τα 24 γουρουνάκια που συναντήσαμε στο βιβλίο, όλα με το όνομά τους! Διαβάστε τα δυνατά από το πρώτο έως το τελευταίο, έχει πολύ πλάκα!

Το βιβλίο αυτό έχει ό,τι ακριβώς ζητάμε από ένα εικονογραφημένο βιβλίο για μικρά παιδιά: έχει καταρχάς χιούμορ, έχει φαντασία και μια ιστορία που ναι μεν είναι πολύ γνώριμη στα παιδιά, κάτι που δημιουργεί αναγνωστική ασφάλεια. Η διαφορετική όμως πλοκή σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ του Νταβίντε Κάλι και την εικονγοράφηση της Balducci έρχεται να απογειώσει το ήδη γνωστό παραμύθι και να το φέρει στα μέτρα της εποχής.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.