Ποιος είσαι, Charlie Brown;

Πριν καν υπάρξει καν ο Charlie Brown, υπήρχε ο Charles Schulz. Στις 25 Ιουνίου κάνει πρεμιέρα στην Apple TV+ το ντοκιμαντέρ του Who Are You, Charlie Brown?, ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον δημιουργό του Snoopy, του Charlie Brown, της Lucy, του Franklin, του Linus, της Patty και του Woodstock.

Αφηγήτρια του ντοκιμαντέρ είναι η διεθνούς φήμης ηθοποιός Lupita Nyong’o και η παραγωγή ανήκει στην Imagine Documentaries. Στο ειδικό αυτό αφιέρωμα φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι εικονογράφοι και καρτουνίστες, αλλά και διάσημοι θαυμαστές του Schulz μιλούν για τον σπουδαίο δημιουργό και τη σημασία του έργου του. Μεταξύ άλλων εμφανίζονται η Jean Schulz, σύζυγος του εκλιπόντος Charles Schulz, η ηθοποιός Drew Barryomore, ο παρουσιαστής Al Roker, ο συγγραφέας και ηθοποίος Kevin Smith (Silent Bob), ο κινηματογραφιστής Paul Feig, ο ηθοποιός Noah Schnapp και πολλοί άλλοι.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

“Building Stories”: αρχιτεκτονική και παιδικά βιβλία

Μια νέα έκθεση στο Εθνικό Μουσείο Κτιρίων στην Ουάσιγκτον DC των Ηνωμένων Πολιτειών, εξερευνά τα κτίρια, τα περιβάλλοντα και τους κόσμους που υπάρχουν μέσα σε αυτές τις ιστορίες που γράφτηκαν για να διαβαστούν από παιδιά.

Βιβλία για τη διαφορετικότητα, τον σεβασμό και τη συναίνεση

Η σύγχρονη τάση στο παιδικό βιβλίο σταδιακά μετατοπίζει την επιλογή με βάση την εικονογράφηση και την ιστορία, σε βιβλία που το παιδί μπορεί να δει και να αποδεχτεί τον εαυτό του από πολύ μικρή ηλικία και που οι διαφορετικές πραγματικότητες παίρνουν σάρκα και οστά. Το βιβλίο συχνά καλείται να γίνει αρωγός προκειμένου να μιλήσουν γονείς και εκπαιδευτικοί για δύσκολα θέματα. Δύο πρόσφατες εκδόσεις που απευθύνονται σε διαφορετικές ηλικίες έρχονται να συνεισφέρουν σε αυτό.

Βιβλιοφιλικό advent calendar 2023

Είστε έτοιμοι να μετρήσουμε αντίστροφα ως την ημέρα των Χριστουγέννων με ένα ακόμα βιβλιοφιλικό ημερολογίο; Εμείς εδώ στην “Κόκκινη Αλεπού” φτιάξαμε μια λίστα με τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα βιβλία που κυκλοφόρησαν φέτος, για να διαβάζετε ένα κάθε μέρα, από σήμερα ως και τις 25 Δεκεμβρίου.