Ποιος είσαι, Charlie Brown;

Πριν καν υπάρξει καν ο Charlie Brown, υπήρχε ο Charles Schulz. Στις 25 Ιουνίου κάνει πρεμιέρα στην Apple TV+ το ντοκιμαντέρ του Who Are You, Charlie Brown?, ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον δημιουργό του Snoopy, του Charlie Brown, της Lucy, του Franklin, του Linus, της Patty και του Woodstock.

Αφηγήτρια του ντοκιμαντέρ είναι η διεθνούς φήμης ηθοποιός Lupita Nyong’o και η παραγωγή ανήκει στην Imagine Documentaries. Στο ειδικό αυτό αφιέρωμα φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι εικονογράφοι και καρτουνίστες, αλλά και διάσημοι θαυμαστές του Schulz μιλούν για τον σπουδαίο δημιουργό και τη σημασία του έργου του. Μεταξύ άλλων εμφανίζονται η Jean Schulz, σύζυγος του εκλιπόντος Charles Schulz, η ηθοποιός Drew Barryomore, ο παρουσιαστής Al Roker, ο συγγραφέας και ηθοποίος Kevin Smith (Silent Bob), ο κινηματογραφιστής Paul Feig, ο ηθοποιός Noah Schnapp και πολλοί άλλοι.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μυρσίνη Ζορμπά»

Το Σαββατοκύριακο 1 – 2 Ιουλίου η Παιδική Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού παίρνει το όνομα της ιδρύτριάς της, της Μυρσίνης Ζορμπά. Τις δύο αυτές ημέρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για να τη γνωρίσει το κοινό, να ξεφυλλίσουν τα παιδιά κάποια από τα 10.500 βιβλία της και να πάρουν μέρος σε βιβλιοδράσεις με συγγραφείς και εικονογράφους. Εκεί θα υπάρχει και την Πλανόδια Βιβλιοθήκη με βιβλία και ιστορίες στις γλώσσες όλου του κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού και όλοι μαζί θα τιμήσουμε τη μνήμη της Μυρσίνης Ζορμπά.