Πωλείται

Συγγραφέας: Ζέφη Συρίβλη

Εκδόσεις: Επόμενος Σταθμός

Χρονιά έκδοσης: 2015

Ηλικίες: 12+

 

Ο Γιάννης είναι ένας έφηβος όπως όλοι οι άλλοι. Μένει με τους γονείς του, την αδερφή του τη Λουκία και τον σκύλο τους τον Άρη. Έχει για κολλητό του τον Θρασύβουλο και όλα κυλούν ήρεμα. Μέχρι τη στιγμή που ο πατέρας του θα ανακοινώσει στην οικογένεια πως τα οικονομικά τους δεν πάνε καλά και θα πρέπει να πουλήσουν το σπίτι στη Λιμνίτσα, το σπίτι που περνάνε όλα τους τα καλοκαίρια και τις διακοπές. Το σπίτι στο οποίο ο μπαμπάς του γεννήθηκε και πέρασε κι εκείνος τα παιδικά του χρόνια. Κι εκεί ξεκινάει ένα ταξίδι ως το χωριό μαζί με τον κολλητό του, τους γονείς και την αδερφή του, για να μαζέψουν όλα τους τα πράγματα, να αδειάσουν το σπίτι που τόσο έχει αγαπήσει και να ανακαλύψει πως τα πράγματα που έχουν αξία δεν είναι τα υλικά, αλλά αυτά που κρατάμε στην καρδιά μας.

“Ολα στη ζωή παιδί μου κάνουν τον κύκλο τους”, θα του πει ο πατέρας του σε μια πολύ ιδιαίτερη συζήτηση μεταξύ τους. “Αλλοι κλείνουν αργά κι άλλοι γρήγορα. Πάντοτε όμως ανοίγει ένας καινούργιος”. Η Ζέφη Συρίβλη φέρνει αντιμέτωπο τον αναγνώστη με τη γνωστή ιστορία της οικονομικής κρίσης και τα προβλήματα που δημιουργεί στην οικογένεια, δοσμένη όμως μέσα από τα μάτια ενός έφηβου αγοριού, που εκτός από την ίδια του την εφηβεία και ό,τι συνεπάγεται αυτό, έχει να αντιμετωπίσει κι ένα σοβαρό πρόβλημα. Ένα βιβλίο γεμάτο συναίσθημα που μιλάει για το τι τελικά έχει μεγαλύτερη αξία στη ζωή.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το βιβλίο του μικροσκοπίου

Με το διάβασμα αυτού του βιβλίου ετοιμαστείτε για αναζήτηση μικροσκοπίου! Στις περίπου 60 σελίδες του μαθαίνουμε τα μέρη και την αρχή λειτουργίας του μικροσκοπίου και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε τον μικρόκοσμο του σπιτιού, των φυτών, των ζώων, του ανθρώπινου σώματος και του εδάφους.

Θα παίζουμε;

Το “Θα παίξουμε;” είναι μια ιστορία για μικρά παιδιά (κατά τη γνώμη μου, ακόμα και για προσχολικής ηλικίας) και για τη σχέση τους με την τεχνολογία, σε αντιδιαστολή με τη συμμετοχή τους στην πραγματική ζωή. Τον Πέδρο προσκαλούν σε παιχνίδι η αδελφή του, οι γονείς του, οι συμμαθητές, η γιαγιά και ο παππούς του, αλλά μάταια… ή μήπως τελικά όχι;

Όλα για την περίοδο

Έχουμε άλλωστε τόσα βιβλία γνώσεων για το ανθρώπινο σώμα, γιατί όχι και ένα για αυτό που αφορά κάτι παραπάνω από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη; Και ναι, μπορεί η έμμηνος ρύση να αποτελεί ακόμα και σήμερα ταμπού σε πολλές χώρες, ακόμα και στην ελληνική επαρχία, όμως στην εποχή της τεχνολογίας και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στις πληροφορίες, ότι δεν υπήρχε ως σήμερα στα ελληνικά ένα βιβλίο για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο βρίσκαμε μόνο ως κεφάλαιο ή ως αναφορά σε βιβλία γνώσεων για τη σεξουαλικότητα, είναι αδιανότητο.