Πωλείται

Συγγραφέας: Ζέφη Συρίβλη

Εκδόσεις: Επόμενος Σταθμός

Χρονιά έκδοσης: 2015

Ηλικίες: 12+

 

Ο Γιάννης είναι ένας έφηβος όπως όλοι οι άλλοι. Μένει με τους γονείς του, την αδερφή του τη Λουκία και τον σκύλο τους τον Άρη. Έχει για κολλητό του τον Θρασύβουλο και όλα κυλούν ήρεμα. Μέχρι τη στιγμή που ο πατέρας του θα ανακοινώσει στην οικογένεια πως τα οικονομικά τους δεν πάνε καλά και θα πρέπει να πουλήσουν το σπίτι στη Λιμνίτσα, το σπίτι που περνάνε όλα τους τα καλοκαίρια και τις διακοπές. Το σπίτι στο οποίο ο μπαμπάς του γεννήθηκε και πέρασε κι εκείνος τα παιδικά του χρόνια. Κι εκεί ξεκινάει ένα ταξίδι ως το χωριό μαζί με τον κολλητό του, τους γονείς και την αδερφή του, για να μαζέψουν όλα τους τα πράγματα, να αδειάσουν το σπίτι που τόσο έχει αγαπήσει και να ανακαλύψει πως τα πράγματα που έχουν αξία δεν είναι τα υλικά, αλλά αυτά που κρατάμε στην καρδιά μας.

“Ολα στη ζωή παιδί μου κάνουν τον κύκλο τους”, θα του πει ο πατέρας του σε μια πολύ ιδιαίτερη συζήτηση μεταξύ τους. “Αλλοι κλείνουν αργά κι άλλοι γρήγορα. Πάντοτε όμως ανοίγει ένας καινούργιος”. Η Ζέφη Συρίβλη φέρνει αντιμέτωπο τον αναγνώστη με τη γνωστή ιστορία της οικονομικής κρίσης και τα προβλήματα που δημιουργεί στην οικογένεια, δοσμένη όμως μέσα από τα μάτια ενός έφηβου αγοριού, που εκτός από την ίδια του την εφηβεία και ό,τι συνεπάγεται αυτό, έχει να αντιμετωπίσει κι ένα σοβαρό πρόβλημα. Ένα βιβλίο γεμάτο συναίσθημα που μιλάει για το τι τελικά έχει μεγαλύτερη αξία στη ζωή.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ντετέκτιβ Ελεφάντων

Το “Ντετέκτιβ Ελεφάντων” του Ged Adamson είναι μία διασκεδαστική ιστορία για μικρά παιδιά με στοιχεία μυστηρίου που πραγματεύεται την φιλία