Πού είναι ο κύριος Λιοντάρης; – Πού είναι η κυρία Πασχαλίτσα;

Συγγραφέας – εικονογράφος: Ingela P. Arrhenius

Σειρά: Παίζω κρυφτό

Εκδόσεις: Ίκαρος

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 1+

 

Ο κύριος Λιοντάρης και η κυρία Πασχαλίτσα εγκαινιάζουν τη νέα σειρά βιβλίων Παίζω κρυφτό των εκδόσεων Ικαρος. Η Σουηδή Ingela Peterson Arrhenius, η δημιουργός τους, εικονογράφος παιδικών βιβλίων και σχεδιάστρια, έχει πάθος με το ρέτρο στυλ των δεκαετιών του ’50 και του ’60,
κάτι που φαίνεται στα έργα της (όχι μόνο στα βιβλία, αλλά και στα υφάσματα που σχεδιάζει, τις ταπετσαρίες τοίχου και τα είδη χαρτικών και περιτυλίγματος), τα έντονα χρώματα και τις υφές. Στα δύο της αυτά βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά +1 ετών επικεντρώνεται στην ανακάλυψη των υφών, των χρωμάτων και των αντικατοπτρισμών, αφού τα ζωάκια που παίζουν κρυφτό βρίσκονται πίσω από κομμάτια υφάσματος (μαλακού φελτ), που το παιδί καλείται να σηκώσει για να ανακαλύψει. Στην τελευταία σελίδα υπάρχει κι ένας καθρέφτης, το κατά γενική ομολογία πιο διασκεδαστικό και αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών αυτής της ηλίκιας, αφού τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν το πρόσωπό τους και να δουν τα χαρακτηριστικά τους. Οι εικόνες της είναι σχεδιασμένες ειδικά για τόσο μικρά παιδιά, χωρίς πολλές λεπτομέρειες, αλλά με έντονα χρώματα και στρογγυλεμένες γωνίες.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.