Πού είναι ο κύριος Λιοντάρης; – Πού είναι η κυρία Πασχαλίτσα;

Συγγραφέας – εικονογράφος: Ingela P. Arrhenius

Σειρά: Παίζω κρυφτό

Εκδόσεις: Ίκαρος

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 1+

 

Ο κύριος Λιοντάρης και η κυρία Πασχαλίτσα εγκαινιάζουν τη νέα σειρά βιβλίων Παίζω κρυφτό των εκδόσεων Ικαρος. Η Σουηδή Ingela Peterson Arrhenius, η δημιουργός τους, εικονογράφος παιδικών βιβλίων και σχεδιάστρια, έχει πάθος με το ρέτρο στυλ των δεκαετιών του ’50 και του ’60,
κάτι που φαίνεται στα έργα της (όχι μόνο στα βιβλία, αλλά και στα υφάσματα που σχεδιάζει, τις ταπετσαρίες τοίχου και τα είδη χαρτικών και περιτυλίγματος), τα έντονα χρώματα και τις υφές. Στα δύο της αυτά βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά +1 ετών επικεντρώνεται στην ανακάλυψη των υφών, των χρωμάτων και των αντικατοπτρισμών, αφού τα ζωάκια που παίζουν κρυφτό βρίσκονται πίσω από κομμάτια υφάσματος (μαλακού φελτ), που το παιδί καλείται να σηκώσει για να ανακαλύψει. Στην τελευταία σελίδα υπάρχει κι ένας καθρέφτης, το κατά γενική ομολογία πιο διασκεδαστικό και αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών αυτής της ηλίκιας, αφού τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν το πρόσωπό τους και να δουν τα χαρακτηριστικά τους. Οι εικόνες της είναι σχεδιασμένες ειδικά για τόσο μικρά παιδιά, χωρίς πολλές λεπτομέρειες, αλλά με έντονα χρώματα και στρογγυλεμένες γωνίες.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;