Που πάει η αγάπη όταν χάνεται;

agapi

Συγγραφέας: Άννα Κοντολέων

Εικονογράφηση: Λευτέρης Κιουρτσόγλου

Εκδόσεις: Πατάκης

Χρονιά έκδοσης: 2014

Ηλικίες: 3+

 

Αλήθεια, που πάει η αγάπη όταν χάνεται; Και πως μπορείς να εξηγήσεις σε ένα μικρό παιδί τι συμβαίνει όταν η μαμά και ο μπαμπάς σταματούν να είναι μαζί και να αγαπιούνται; Η Αννα Κοντολέων με ένα πολύ έξυπνο, συγκινητικό και απλό τρόπο, δίνει στο παιδί να καταλάβει τι συμβαίνει στον μπερδεμένο κόσμο των μεγάλων και των συναισθημάτων.

Ο μικρός ήρωας της ιστορίας θα ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του και θα φύγει για να μάθει που πάει η αγάπη όταν χάνεται, όταν η μαμά του σταματά να χαμογελά και ο μπαμπάς του πια δεν τον παίρνει αγκαλιά. Θα ταξιδέψει σε ψηλά βουνά και απομακρυσμένες θάλασσες, θα μιλήσει με ζώα, θα ρωτήσει ακόμα και αρχαίες κολόνες σφυχταγγαλιασμένες με κισσούς, φάρους και γέρικα πλατάνια, θα ανοίξει χάρτες και πάντα η ερώτηση θα είναι η ίδια: Που πάει η αγάπη όταν χάνεται; Θα μάθει λοιπόν μέσα από την υπέροχη, συγκρινητική ιστορία της Κοντολεών και τη μαγική εικονογράφηση του Κιουρτσόγλου, πως η αγάπη δεν χάνεται, αλλάζει όμως, και πάντα μένει στο ίδιο σημείο, στην καρδιά.

 

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το αγόρι που έφερε το χιόνι

Στην καρδιά μιας μεγάλης πόλης, εκεί που οι κάτοικοί της ζουν και περπατούν βιαστικά, ζει ένα αγοράκι, μαζί με τη μαμά του και τον μπαμπά τους. Για “σπίτι΄” τους έχουν ένα παγκάκι. Όταν όμως το αγόρι βρει ένα βράδυ, εντελώς μαγικά, μια χιονόμπαλα ακριβώς πλάι στο παγκάκι που κοιμάται, όλα θα αρχίσουν να αλλάζουν. Στη χιονόμπαλα μέσα υπάρχει μια πόλη σαν αυτή που βρίσκεται εκείνος, με ενα παγκάκι ακριβώς σαν αυτό που κοιμάται τώρα. Οταν θα την κουνίσει κάτι μαγικό θα έχει συμβεί.

Η Μυρτιά και ο καθρέφτης

Στην «Μυρτιά», που είναι ένα εικονογραφημένο παραμύθι, ζωγραφιές σαν μενταγιόν ζωντανεύουν τις λέξεις που διαλέγει η  Κατερίνα Παούρη για να φτιάξει τον κόσμο της ηρωίδας: αρώματα από τη φωτιά που τριζοβολάει, από τα βιβλία, του τσουκαλιού, της λεβάντας, του χαμομηλιού, του κρόκου, της μυρτιάς μοσχοβολούν στα απάτητα δάση του παραμυθιού.

Ο γάτος που δίδασκε Ζεν

Ο δημιουργός του διεθνούς best seller Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος επιστρέφει στα εκδοτικά πράγματα με μια εικονογραφημένη εξερεύνηση της ζωής και του Ζεν, μια ιστορία ενηλικίωσης για το ταξίδι ενός μεγάλου σε ηλικία γάτου, ο οποίος μοιράζει άπειρη σοφία αλλά και τα μαθήματα που έμαθε στην πορεία.