Που πάει η αγάπη όταν χάνεται;

agapi

Συγγραφέας: Άννα Κοντολέων

Εικονογράφηση: Λευτέρης Κιουρτσόγλου

Εκδόσεις: Πατάκης

Χρονιά έκδοσης: 2014

Ηλικίες: 3+

 

Αλήθεια, που πάει η αγάπη όταν χάνεται; Και πως μπορείς να εξηγήσεις σε ένα μικρό παιδί τι συμβαίνει όταν η μαμά και ο μπαμπάς σταματούν να είναι μαζί και να αγαπιούνται; Η Αννα Κοντολέων με ένα πολύ έξυπνο, συγκινητικό και απλό τρόπο, δίνει στο παιδί να καταλάβει τι συμβαίνει στον μπερδεμένο κόσμο των μεγάλων και των συναισθημάτων.

Ο μικρός ήρωας της ιστορίας θα ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του και θα φύγει για να μάθει που πάει η αγάπη όταν χάνεται, όταν η μαμά του σταματά να χαμογελά και ο μπαμπάς του πια δεν τον παίρνει αγκαλιά. Θα ταξιδέψει σε ψηλά βουνά και απομακρυσμένες θάλασσες, θα μιλήσει με ζώα, θα ρωτήσει ακόμα και αρχαίες κολόνες σφυχταγγαλιασμένες με κισσούς, φάρους και γέρικα πλατάνια, θα ανοίξει χάρτες και πάντα η ερώτηση θα είναι η ίδια: Που πάει η αγάπη όταν χάνεται; Θα μάθει λοιπόν μέσα από την υπέροχη, συγκρινητική ιστορία της Κοντολεών και τη μαγική εικονογράφηση του Κιουρτσόγλου, πως η αγάπη δεν χάνεται, αλλάζει όμως, και πάντα μένει στο ίδιο σημείο, στην καρδιά.

 

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πάρα πολλά γουρουνάκια και ένας μόνο λύκος

Αν σας αρέσουν τα παραμύθια, τότε σίγουρα θα προτιμάτε να μην τελειώνουν στο άψε σβήσε. Ένα παραμύθι θέλει αστείους ήρωες, ενδιαφέρον, λεπτομέρειες και σασπένς! Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του λύκου με τα τρία γουρουνάκια. Πόσες όμως παραλλαγές έχουμε ήδη διαβάσει και πόσες ακόμα μπορούμε να φανταστούμε;

Η Χόλι γεμίζει το κόκκινο σακίδιο

Η Χόλι είναι ένα μικρό πιγκουινάκι που μένει μαζί με τους γονείς και το υπόλοιπο σμήνος κάπου στον Νότιο Πόλο. Απολαμβάνει το παιχνίδι στο χιόνι, τα φρέσκα, λαχταριστά ψαράκια και τις βραδινές συναντήσεις με τους υπόλοιπους πιγκουίνους. Μια μέρα ο μπαμπάς της θα της ανακοινώσει ότι η θάλασσα δεν έχει πλέον πολλά ψάρια και θα χρειαστεί να ταξιδέψει μακριά για να μπορέσει να βρει φαγητό για όλους.