Που πάει η αγάπη όταν χάνεται;

agapi

Συγγραφέας: Άννα Κοντολέων

Εικονογράφηση: Λευτέρης Κιουρτσόγλου

Εκδόσεις: Πατάκης

Χρονιά έκδοσης: 2014

Ηλικίες: 3+

 

Αλήθεια, που πάει η αγάπη όταν χάνεται; Και πως μπορείς να εξηγήσεις σε ένα μικρό παιδί τι συμβαίνει όταν η μαμά και ο μπαμπάς σταματούν να είναι μαζί και να αγαπιούνται; Η Αννα Κοντολέων με ένα πολύ έξυπνο, συγκινητικό και απλό τρόπο, δίνει στο παιδί να καταλάβει τι συμβαίνει στον μπερδεμένο κόσμο των μεγάλων και των συναισθημάτων.

Ο μικρός ήρωας της ιστορίας θα ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του και θα φύγει για να μάθει που πάει η αγάπη όταν χάνεται, όταν η μαμά του σταματά να χαμογελά και ο μπαμπάς του πια δεν τον παίρνει αγκαλιά. Θα ταξιδέψει σε ψηλά βουνά και απομακρυσμένες θάλασσες, θα μιλήσει με ζώα, θα ρωτήσει ακόμα και αρχαίες κολόνες σφυχταγγαλιασμένες με κισσούς, φάρους και γέρικα πλατάνια, θα ανοίξει χάρτες και πάντα η ερώτηση θα είναι η ίδια: Που πάει η αγάπη όταν χάνεται; Θα μάθει λοιπόν μέσα από την υπέροχη, συγκρινητική ιστορία της Κοντολεών και τη μαγική εικονογράφηση του Κιουρτσόγλου, πως η αγάπη δεν χάνεται, αλλάζει όμως, και πάντα μένει στο ίδιο σημείο, στην καρδιά.

 

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;