Πριγκίπισσα Αθηνά: η σειρά

Συγγραφέας: Στέλλα Κάσδαγλη
Σκίτσο: Τόμεκ Γιοβάνης
Εκδόσεις: Πατάκη
Χρονιά έκδοσης: 2017-
Ηλικίες: 5+ (μεγαλόφωνη ανάγνωση), 7+

Ποια είναι επιτέλους η Αθηνά; Μια πριγκίπισσα που ζει στο βασίλειο της Ρεαλίας, με τη βασίλισσα Θαπέση και το βασιλιά Μέριλο και που ο καλύτερος της φίλος δεν είναι άλλος από έναν πράσινο παπαγάλο, ο Παρρότο. Και τι κάνουν οι πριγκίπισσες όλη μέρα; Οι γυναίκες έξω από τα παραμύθια κάνουν τόσα πολλά πράγματα, τόσο σπουδαία, ό,τι θέλουν πιο πολύ. Αλλά μέσα στα παραμύθια πρέπει να χτενίζουν τα μαλλιά τους και να πηγαίνουν σε χορούς…. Η Αθηνά όμως χώνεται στη βιβλιοθήκη ανακαλύπτοντας βιβλία και βοηθάει τον εφευρέτη Κούριο να φτιάχνει μηχανές. Και άμα χαλάσει το μαγικό ραβδί της, πώς θα αποκτήσει το άλογο που πάντα ονειρευόταν; Μήπως ήρθε η στιγμή να βασιστεί μόνο στις δικές της δυνάμεις; Τι συμβαίνει όταν μια γρατζουνιά της σημαδεύει το πρόσωπο και νοιώθει ότι της χαλάει όλη της την ομορφιά; Υπάρχουν άσχημες πριγκίπισσες; Μπορούν άραγε να είναι ευτυχισμένες; Μια αληθινή πριγκίπισσα διατάζει τους φίλους της ή ξέρει να συνυπάρχει, να δίνει και να παίρνει; Και ο πρίγκιπας που η Αθηνά περιμένει με αγωνία, πώς να είναι άραγε; Μα όλοι της φαίνονται τόσο βαρετοί. Μήπως ο δικός της πρίγκιπας δεν έχει βασίλειο αλλά ξέρει να την κάνει να γελά, να μιλάει για βιβλία και για μέρη που θα ήθελε να επισκεφθούν;

Με τα πέντε βιβλία της σειράς «Πριγκίπισσα Αθηνά», η Στέλλα Κάσδαγλη μας ξεναγεί στον κόσμο, τις ανησυχίες, τα θέλω, τα λάθη και τις περιπέτειες της πιο ευρηματικής και αντισυμβατικής πριγκίπισσας. Αστεία ονόματα και καταστάσεις που διαδέχονται η μία την άλλη και αντιμετωπίζονται με πολύ χιούμορ, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του μικρού αναγνώστη. Σε κάθε βιβλίο η Αθηνά μας πάει ένα βήμα παρακάτω, καθώς κατανοεί μικρές και μεγάλες αλήθειες για τον εαυτό της και τις δυνατότητές της.

Η ιδιαίτερη εικονογράφηση του Τομέκ Γιοβάνη προσδίδει μια αίσθηση από κόμικς στα βιβλία της σειράς. Μια σειρά που θα αποτελούσε ευχάριστη συντροφιά στις καλοκαιρινές διακοπές και όχι μόνο. Για να  βρούμε την πριγκίπισσα Αθηνά που κρύβουμε μέσα μας, μικροί και μεγάλοι.

Γράφει η Μαριάννα Γιαννουλάκη, μέλος του Συλλόγου Φίλων της Μεικτής Οικογένειας «Πελαργός»

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.